Kraken onderzoek: Bitcoin koers zal $36.000 bereiken in 2021

De cryptocurrency-markt is weer helemaal terug. De Bitcoin koers is de afgelopen tijd flink gestegen en het vertrouwen in de koningsmunt lijkt groter dan ooit te voren. Uit wat er de afgelopen weken is gebeurd, lijkt het er dan ook op dat de crypto-bullmarkt voor de deur staat. Bitcoin (BTC) is consistent geweest met zijn door volatiliteit veroorzaakte rally’s, en dit wekt vertrouwen bij beleggers. Dit blijkt ook uit een nieuw onderzoek vanuit de grote cryptocurrency-beurs Kraken.

VIP-klanten van Kraken hebben in de nieuwste Crypto Sentiment Survey aangegeven dat BTC omhoog zal schieten naar ongeveer $36.000 in 2021 en dat ETH ook zijn eerdere hoogtepunt van $1500 zou kunnen bezoeken.

Minder vertrouwen in 2020

De nieuwste Kraken Crypto Sentiment-enquête heeft betrekking op het beleggerssentiment voor de tweede helft van 2020. De beurs had in maart van dit jaar al een soortgelijk onderzoek uitgevoerd, maar toen waren beleggers veel optimistischer over de prijsgroei van BTC en ETH in december. Nu hebben dezelfde respondenten hun bullish houding jegens Bitcoin en Ether (ETH) wat aangepast.

De recente cijfers geven namelijk aan dat het gemiddelde koersdoel voor Bitcoin onder 309 reacties met -35% daalde tot $14.866, ruim onder het gemiddelde koersdoel van februari van $22.866. Het gemiddelde prijsdoel daalde ook met -28% van $19.424 naar $14.000, en het meest genoemde prijsdoel was $15.000, een daling van -25% ten opzichte van $20.000.

Met betrekking tot Ether was het gemiddelde prijsdoel onder 289 reacties $549, een daling van -32% ten opzichte van het gemiddelde van $810 uit de vorige enquête. Het gemiddelde prijsdoel bleef ongewijzigd op $500 en het meest genoemde prijsdoel was $500, een stijging van +66% ten opzichte van $300.

De vooruitzichten voor 2021 blijven super bullish

Op de vraag hoe zij het komende jaar de Bitcoin- en Etherprijzen zien, deinsden de respondenten niet terug om hun mega bullish houding te uiten. Deelnemers aan de enquête kwam uit op een gemiddeld Bitcoin-prijsdoel van $36.602 in 2021. Sommigen schatten het mediane Bitcoin-prijsdoel op $25.000, maar veel mensen (ongeveer 61 procent) vonden dat de Bitcoin koers op zijn minst $20.000 zou moeten kunnen halen.

Ongeveer 8% van de respondenten had echter nog meer vertrouwen in de koningsmunt en benoemde een prijsdoel groter dan of gelijk aan $100.000, ongeveer 20% van de respondenten meldde een prijsdoel groter dan of gelijk aan $50.000.

De deelnemers aan de enquête waren ook erg optimistisch over de vooruitzichten van ETH voor het komende jaar. Dit sentiment kwam voort uit de discussies over de netwerkupgrade van Ethereum en de groeiende populariteit van het DeFi-ecosysteem. Respondenten denken dat ETH in 2021 zal worden verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $1454.

Daarnaast gelooft bijna 59% dat Ether op zijn minst $800 zal bereiken. Bovendien voorspelt 22% van de respondenten dat Ether het vorige recordniveau van $1.595, dat begin januari 2018 werd vastgesteld, zal overtreffen en iets minder dan 92% ziet Ether op zijn minst hoger handelen dan de huidige prijs in 2021.

Zullen Bitcoin en Ether in 2021 de bovenstaande prijsdoelen halen? Dat valt nog te bezien, maar wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!