Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 wordt op 1 december gelanceerd, maar wat zijn de veranderingen?

De nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), staat op het punt om geüpgrade te worden naar Ethereum 2.0. De vraag is echter wat gaat Ethereum 2.0 precies veranderen voor Ethereum? We hebben de belangrijkste veranderingen hieronder neergezet. Er zijn uiteraard nog veel andere verschillen.

Kortgezegd, is het een meerjarenplan om de schaalbaarheid, beveiliging en programmeerbaarheid van het Ethereum-netwerk te verbeteren, zonder concessies te doen met betrekking tot decentralisatie. Onder wat Vitalik Buterin een “rollup-centric Ethereum” noemt, zal Ethereum binnenkort kunnen opschalen naar ongeveer 3.000 transacties per seconde met alleen rollups – zonder Eth2 – en tot 100.000 transacties per seconde zodra Ethereum 2.0 Phase 1 komt, door het gebruik van sharding.

Schaalbaarheid verbeteren

Na de verschillende stijgingen van de gasvergoedingen wanneer de blockchain door veel gebruikers gebruikt werd, die soms zelfs de 450 Gwei overtrof, is het duidelijk dat verbeteringen in de schaalbaarheid nodig zijn. De komende verbeteringen zullen niet alleen de toetredingsdrempel tot de anders onbetaalbare smart contracts aanzienlijk verlagen, maar ook een hele nieuwe reeks mogelijkheden bieden voor ontwikkelaars om de samenstelbare “geldlego’s” van Ethereum te combineren op manieren die voorheen niet mogelijk waren.

Beveiliging verbeteren

Een ander belangrijk kenmerk van Ethereum 2.0 is de verbeterde beveiliging. Proof of Stake biedt andere veiligheidsgaranties dan Proof of Work. Als iemand bijvoorbeeld de middelen heeft om een 51%-​​aanval op een PoW-netwerk uit te voeren, kan hij deze aanvallen continu uitvoeren, zelfs nadat er soft-forks zijn uitgevoerd. Onder PoS worden validators niet alleen beloond voor eerlijk handelen, maar ook gestraft voor pogingen om het netwerk te bedriegen.

Eén van die straffen in Eth2 wordt een “slashing” genoemd. Slashing treedt op wanneer een validator wordt betrapt op aantoonbaar destructief handelen. Wanneer dit gebeurt, wordt de validator gedwongen te vertrekken, waardoor een deel van of al zijn financiële inzet ‘in beslag wordt genomen’. Het eindresultaat is dat een aanvaller de keten niet kan aanvallen zonder verlies te lijden.

Bovendien bouwt de Ethereum Foundation een speciaal beveiligingsteam voor Ethereum 2.0 om de robuustheid en veiligheid van de aanstaande upgrade te waarborgen. Deze beveiligingsinspanning komt bovenop de speciale Eth2-audit door Least Authority en de vele anderen.

Meer gedecentraliseerd

Niet alleen zal het moeilijker zijn om het netwerk aan te vallen dankzij ontmoedigende maatregelen zoals slashing, maar het netwerk zal ook het potentieel hebben om meer gedecentraliseerd te worden. Hoewel de meeste PoS-ketens een klein aantal validators hebben, wordt Ethereum 2.0 geactiveerd met ten minste 16.384 validators die hun Ether staken. Bovendien bestaan ​​PoW-miningpools voornamelijk om de inkomstenstromen consistenter te maken, maar aangezien dit geen probleem is onder PoS, zullen we minder snel eindigen met een handvol pools die het grootste deel van het netwerk beheersen.

Met deze update zullen Eth2-clients ervoor zorgen dat de volledige voordelen van Ethereum kunnen worden genoten op een groot aantal apparaten, inclusief apparaten zoals oudere mobiele telefoons en embedded apparaten, niet alleen krachtige smartphones en pc’s.

Zijn jullie ook zo enthousiast over de lancering van Ethereum 2.0? Laat het weten op onze socials hoe jullie erover denken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN