Bitcoin

Bitcoin koers kan aanzienlijk stijgen als geschiedenis zich herhaalt

De Bitcoin (BTC) koers is sinds de bekendmaking van een COVID-19 vaccin, dat voor 90% effectief is, redelijk stabiel gebleven. In maart hadden we met een flinke crash te maken die werd veroorzaakt door de coronapandemie en voor instabiliteit zorgde op de wereldmarkten. Echter mag er niet al te lang getreurd worden, want de Bitcoin koers steeg vorige week naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten in de buurt van $16.000.

Het COVID-19 vaccin zou enig invloed op de aandelenmarkt kunnen hebben waardoor het herstel van de markt zou kunnen beginnen. Dit zou op zijn beurt weer een negatief effect hebben, omdat de instroom van geld op Bitcoin en andere cryptocurrencies hierdoor kan verminderen. Toch blijven analisten positief over de koningsmunt en zien ze op korte termijn verdere stijgingen. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $15.400 – €13.000.

Vaccin

Michael Antonelli, marktstrateeg bij Baird in Milwaukee, sprak over de afname van de verkiezingsonzekerheid, in combinatie met het vaccinnieuws. Dit zorgde tot een stijging van koopactiviteiten op de Amerikaanse aandelenmarkten.

“Verkiezingsonzekerheid verdwijnt. Nu hebben we deze boost van het enthousiasme van investeerders na het vaccinnieuws. Alle soorten bedrijven die er baat bij zouden hebben als we zouden terugkeren naar een pre-COVID-wereld, zijn vandaag de grote winnaars.”

Bitcoin koers kan aanzienlijk stijgen als geschiedenis herhaalt

Als de geschiedenis zich herhaalt dan kunnen we binnenkort mooie stijgingen gaan zien. De Bitcoin koers zou dan weleens een nieuwe recordhoogte kunnen bereiken. Een analist beweert dat hiervoor de maandelijkse afsluiting van november van essentieel belang is. Hij suggereert dat wanneer een maandelijkse kaars boven de vorige hoogste maandelijkse kaars aller tijden sluit, die zich afspeelde in oktober, dit meestal betekent dat Bitcoin winsten kan boeken die kunnen oplopen tot 1000%.

Hij plaatste de volgende grafiek en zei:

“BTC: elke keer dat Bitcoin is gesloten boven het vorige maandelijkse all time high ooit, volgde een opwaartse trend van 700% tot 1000%. November zou de eerste maandelijkse afsluiting kunnen zijn die we de vorige high zien breken, en historisch gezien is dat een zeer bullish teken voor de cryptomarkt.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN