Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers nadert $15.000, is Ethereum nu aan zet?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Terwijl wij van CryptoCoinTalk druk bezig zijn met tikken kruipt de Bitcoin koers rustig verder omhoog. De verse geur van FOMO is voor het eerst sinds 2017 weer duidelijk aanwezig. En dat terwijl bij de altcoins juist het tegenovergestelde waarneembaar is. Bij elke tik omhoog bij de Bitcoin koers slinkt het kapitaal in de altcoinmarkt weer een stukje verder weg. Hoewel dit voor veel mensen nieuw is, is het dat zeker niet voor mensen die al langer meedraaien in deze markt. Als Bitcoin serieus aan het rallyen is worden altcoins leeggetrokken. En dat zal net zo lang aanhouden tot Bitcoin afkoelt en gaat consolideren.

We gaan vandaag een uitgebreide blik werpen op zowel de Bitcoin koers als de Ethereum (ETH) koers.

Daggrafiek Bitcoin

Als we naar de daggrafiek van de Bitcoin koers kijken zien we dat we rond het -0.0618 fibonacci extensie level zitten, op $14.739. Dat is op dit moment een belangrijk level voor de Bitcoin koers. Voor een verdere stijging moeten we dit level breken.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Bitcoin

Mochten we hier topvorming gaan zien kunnen we een beweging gaan verwachten naar de sterke zone op $13.705-$13.857. Hier zitten namelijk de dag en 4-uur bullish breaker én de 0.618 en 0.705 fibonacci retracement levels. Zo lang we dat behouden is de kans enorm dat de Bitcoin koers flink zal stijgen.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Daggrafiek Ethereum

Op de daggrafiek van de Ethereum koers zien we direct dat we tussen twee levels in zitten. Namelijk, de resistance en support zone (zie chart). Na het nieuws van ETH 2.0 hebben we een aardige stijging gezien, maar geen duidelijke reclaim van een gebroken zone. We moeten dus eerst de zone van $408-$414 zien te breken voordat we kunnen kijken naar een bullish scenario.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Ethereum

Op de 4-uur-grafiek kunnen we duidelijk zien dat we ook hier tegen een resistance zone aan zitten. Dit is de resistance die op de $402-$406 ligt. Wanneer we die zone breken kunnen we eventueel de trend reversal gaan zien om op de daggrafiek ook de resistance zone te breken en een stijging te maken richting de $444.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, het ziet er voor beide assets dus nog zeer goed uit. Het zou mooi zijn als we op de Bitcoin koers een kleine pullback gaan maken, om belangrijke levels terug te testen, om van daaruit de stijging voort te zetten. Wij zijn nog altijd zeer bullish op zowel Bitcoin als Ethereum. Ethereum blijft op dit moment nog wel duidelijk achter ten opzichte van Bitcoin.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN