Bitcoin

De wijdverspreide marktgegevens van Bitcoin zijn “rotzooi”, aldus MicroStrategy CEO

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, heeft gisteren de wijdverspreide marktgegevens van Bitcoin (BTC) als “rotzooi” beschreven en dat het een ernstige verkeerde voorstelling van zaken geeft. Hij ging verder met stellen dat – na zijn eigen ervaring met de echte liquiditeit van de markt, na het investeren in Bitcoin – het beeld er heel anders uitziet.

In een live-interview met Keith McCullough, CEO van Hedgeye, zei Saylor dat het Bitcoin-volume wordt gerapporteerd op een enorm opgeblazen $24,76 miljard, verwijzend naar het huidige volume in de aandelenapp van Apple. Dat aantal is vergelijkbaar met een 24-uurs Bitcoin-volume van $20,3 miljard gerapporteerd door CoinGecko.

Saylor ging verder met aangeven dat deze gegevens “worden verzonden naar een miljard apparaten in de wereld” en dat het “rotzooi is”. Hij vervolgde met:

“Ik weet zeker dat je niet meer dan $35 miljoen per dag kunt kopen zonder dat mensen het weten, het kan dus nooit $24 miljard zijn. Deze slechte gegevens houden Bitcoin tegen. Het is gewoon verschrikkelijk.”

Het feit dat de gerapporteerde volumes op websites zoals CoinMarketCap en CoinGecko niet klopt is geen nieuw statement. Zo werd in een rapport van maart 2019, geschreven door Bitwise Asset Management uit San Francisco, al aangegeven dat ongeveer 95% van het volume dat wordt gerapporteerd op populaire websites voor het verzamelen van cryptocurrency-gegevens nep is.

“Waar kun je zoiets ongelooflijk aantrekkelijks vinden dat zulke slechte gegevens bevat ten opzichte van andere activa?”, vroeg Saylor retorisch.

Positief is dat Saylor zei dat hij “er dol op is dat de gegevens een beetje onvolwassen zijn”, omdat ze bevestigen dat wij (cryptocurrency-investeerders van dit moment) er vroeg bij zijn. Hij sloot vervolgens af met aangeven dat de markt marktgegevens nodig heeft van hoge kwaliteit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN