CBDC van de Bahama’s moet internationaal inzetbaar worden

De Centrale Bank van de Bahama’s (of CBOB) is van plan om haar eerder aangekondigde digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), ook wel Sand Dollar genoemd, op internationaal niveau in te gaan zetten.

Bobby Chen, de assistent-manager van elektronische oplossingen van de CBOB, beweerde dat de digitale valuta van de Bahama’s uiteindelijk interoperabel zou moeten zijn met andere wereldwijde valuta’s, meldde het lokale nieuwsplatform de Nassau Guardian op 15 oktober.

Chen zei: het volgende:

“Momenteel wordt het alleen in een huiselijke omgeving gebruikt, maar uiteindelijk werken we aan een oplossing die het interoperabel maakt met andere wereldwijde valuta’s.”

Cleopatra Davis, hoofd bankzaken bij de CBOB, zei ook dat de interoperabiliteit van de Sand Dollar met andere portefeuilles een sleutelstrategie is, naast de integratie van realtime bruto-afwikkeling en een geautomatiseerde clearing house. Volgens Davis zal dit de verplaatsing van de Sand Dollar van en naar bankrekeningen van gebruikers mogelijk maken, wat fiat-conversies verder zal vergemakkelijken. Davis merkte ook op dat de API-kaartloze introductie een belangrijk onderdeel zal zijn van de nationale uitrol, die gepland staat voor 20 oktober.

De uitvoerende macht schetste dat het proces “buitengewoon belangrijk werd in de tijd van COVID-19” omdat het gebruikers toegang geeft tot de Sand Dollar, zonder dat hier enige fysieke interactie voor nodig is.