XRP

CryptoCoinTalk: Ripple koers toont kracht en zet bullish momentum door

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ripple (XRP) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Sinds de Ripple koers de forse stijging van zo’n 93% heeft gemaakt, van $0,169 tot $0,326, is de Ripple koers in een lokale neerwaartse trend geraakt en print het momenteel lower highs en lower lows. In ons vorige Ripple koers artikel van 24 september hebben we aangegeven dat we mogelijk aan het begin staan van een kanteling van die neerwaartse trend. In dit artikel gaan we een update geven van hoe dat tot dusver uitspeelt en of we daadwerkelijk een reversal kunnen gaan zien.

Ripple koers weekgrafiek

Op de weekgrafiek is duidelijk te zien dat we sterke support hebben van de wekelijkse support zone op $0.212-$0.219. Dit prijsgebied heeft ook confluence van het 705 fibonacci retracement level en de vorige high die als support fungeert. Vannacht zal de wekelijkse candleclose voor de Ripple koers plaatsvinden en voor nu lijkt het erop dat we ook deze candle weer boven de support zone zullen gaan sluiten. Er is duidelijk wickvorming aanwezig bij de laatste aantal candles en dit kan vaak een indicatie zijn van koopdruk, een positief signaal dus voor de bulls. Zo lang de Ripple koers deze support zone weet vast te houden ziet het er goed uit en kunnen we de vorige high op $0.30 gaan opzoeken.

Ripple koers
Bron: Tradingview

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat de Ripple koers met overtuiging de vorige low hebben teruggeclaimd. Vervolgens hebben we een verdere stijging gezien richting de $0.248 om een correctie te maken richting de bullish breaker op $0.231-$0.233 (blauwe zone). Die bullish breaker claimen als support zou een zeer sterk signaal zijn voor de bulls. Voor nu lijkt het erop dat we deze succesvol hebben geretest, waardoor we een mooie bounce hebben gezien richting de $0.243. Om het bullish momentum door te zetten willen we nu graag een dagelijkse candleclose zien boven de $0.254, zodat we wellicht zelfs de $0.30 kunnen gaan opzoeken. Cruciaal is dus om de bullish breaker als support vast te houden. Doen we dat namelijk niet, gaan we opnieuw de wekelijkse support testen en bestaat de kans dat we hem gaan breken. Dit zou zeer bearish zijn.

Ripple koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zijn we in een range beland, waarbij we de range low op $0.229 hebben teruggeclaimd als support. Volgens de range theorie zouden we nu dus een Ripple koers beweging kunnen verwachten richting de range high op $0.254. Mochten we uit de range omhoog breken is de kans groot dat we inderdaad die $0.30 kunnen gaan opzoeken.

Ripple koers
Bron: Tradingview

XRP Conclusie

Kortom, de USDT pair van de Ripple koers (XRPUSDT) ziet er dus zeer positief uit op dit moment. Zo lang we de wekelijkse support zone weten vast te houden zien wij hier in ieder geval niet echt een reden om bearish te zijn.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN