Verenigde Staten crypto

Senaatskandidaat van de VS geeft toe Bitcoin te hebben

Senaatskandidaat van de Verenigde Staten, Cynthia Lummis, heeft aangegeven dat ze pro-Bitcoin is en dat ze haar eerste Bitcoin (BTC) tijdens haar tijd in het Congres kocht. Ze gelooft dat de cryptocurrency een levensvatbare waardeopslag is om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van de Amerikaanse dollar.

Cynthia Lummis diende Wyoming als een conservatieve Republikein in het huis van afgevaardigden van de Verenigde Staten voor een periode van acht jaar. Ze is nu in de race voor een plek in het Senaat van de VS, met de goedkeuring van president Donald Trump.

Cynthia Lummis kocht haar eerste Bitcoin in 2013

De Senaatskandidaat onthulde tijdens de derde jaarlijkse Wyoming Blockchain Stampede op zondag dat ze een Bitcoin “HODLer” is, nadat ze haar eerste Bitcoin in 2013 had gekocht. “Het was tijdens mijn tijd in het Congres dat ik voor het eerst hoorde over Bitcoin,” zei ze. Ze legde verder uit dat ze werd getroffen door hoe innovatief Bitcoin is met zijn gedecentraliseerde grootboek en vast aanbod. Toen ze de VS als staatssecretaris diende, was de Senaatskandidaat altijd op zoek naar een waardeopslag omdat één van haar taken was om het Permanent Wyoming Mineral Trust Fund te investeren.

Cynthia Lummis ging verder met:

“Wetende dat er slechts 21 miljoen Bitcoin zal zijn, maakt het een aantrekkelijke waardeopslag. Ik maak me lange tijd zorgen over het programma van kwantitatieve versoepeling van de Federal Reserve en de hoeveelheid schuld wat op de toekomst van onze natie rust.”

Ze voegde hieraan toe dat de VS deze schuld sinds maart met $3 biljoen heeft verhoogd. Lummis benadrukte dat het meest onderschatte risico op de financiële markten vandaag is dat de dollar niet langer een reservevaluta is.

VS is bezig met crypto-wetgeving

Crypto-regelgeving in de Verenigde Staten bevindt zich nog in een grijs gebied, maar sommige wetgevers hebben het belang benadrukt van het veel efficiënter reguleren van de crypto-ruimte. Zo werd vorige week al duidelijk dat de Amerikaanse vertegenwoordiger van Texas, congreslid Michael Conaway, een nieuw wetsvoorstel ingediend heeft. Indien aangenomen, zou het een manier bieden aan de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om alle op de staat gebaseerde regelgevende vereisten – voor in de VS gevestigde cryptocurrency-beurzen – te stroomlijnen, onder één enkel raamwerk.

Volgens het voorstel zou de CFTC cryptocurrencies als grondstoffen beschouwen, onder de Commodities Exchange Act. Bovendien benadrukte het document dat de nieuwe verordening cryptocurrency-beurzen onder federale jurisdictie zou laten opereren, wat betekent dat zij niet meer 49 verschillende geldovermakingsvergunningen (MTL) hoeven aan te vragen.

Het document detailleerde verder dat het wetsvoorstel de Digital Commodity Exchange Act (DCEA) zou toestaan ​​”de handelsplatformen te reguleren die opkomende digitale grondstoffen, zoals Bitcoin, Ether, hun forks en andere soortgelijke digitale activa, voor de handel aanbieden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN