Bitcoin is momenteel ondergewaardeerd, volgens Glassnode

Hoewel velen een paar dagen geleden dachten dat de Bitcoin koers de weerstand van $11,1k zou doorbreken, heeft het onvermogen van het activum om deze te doorbreken een beetje paniek in de markt veroorzaakt. Speculaties van een sterke correlatie met de aandelenmarkten halen de krantenkoppen en bepaalde gebruikers trokken overeenkomsten met de crash van maart. Geduld is echter op dit moment wel een vereiste, aangezien verschillende statistieken er goed uit beginnen te zien voor de koningsmunt.

Bitcoin is ondergewaardeerd

Bron: Glassnode

Volgens de bovenstaande glassnode-grafiek is de Bitcoin MVRV Z-Score aanzienlijk gedaald in de afgelopen 24 uur nadat de markt bijna $700 zakte. Deze specifieke statistiek wordt gebruikt om te identificeren en te beoordelen wanneer Bitcoin over / ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn reële waarde, en de huidige gegevens suggereren dat BTC momenteel ondergewaardeerd is.

Dus wat lijkt op een schadelijke ommekeer, moet worden bekeken vanuit de hoek dat een score van 1.210 aan de onderkant van de grafiek staat. Daarom betekent het hoogstwaarschijnlijk dat de Bitcoin koers zijn bodem nadert en mogelijk binnen een paar weken of een paar maanden flink kan gaan stijgen.

Bitcoin koers zal eerst richting $9.600 dalen

Gisteren plaatsten wij al een artikel waarin een cryptocurrency analist aangaf dat de Bitcoin koers binnenkort de CME gap zal opvullen. Hij gaf aan dat de Bitcoin koers een belangrijk support heeft verloren van $10.900 en verder zal dalen richting de CME gap, alhoewel de koningsmunt de regio van $11.200 die hij voorspelde nog niet heeft aangetikt.

“Lijkt klaar om eindelijk de CME gap te vullen. Hoewel het de regio van $11.200, waar ik het over had, nog niet helemaal heeft aangetikt.”

Bron: Twitter

CryptoCoinTalk verwacht een beweging omhoog

We spraken ook met de mannen van CryptoCointalk en ze gaven het volgende aan over de Bitcoin koers:

“Na een langwerpige bearish dagelijkse candleclose van bijna 6,5% lijken we nu eindelijk een vorm van support te hebben gevonden. We hebben support van het dagelijkse orderblock, de vorige highs, de 618 en 705 fibonacci retracement levels én de 100MA op de daggrafiek. Kortom, een aardige support zone dus.”

Verder verwachten ze vanuit hieruit dus ook een bounce omhoog en merkten ze op dat we het bullish momentum pas weer terugkrijgen als we minimaal op de 4-uur-grafiek een reclaim zien van de $10.565. Mocht dat gebeuren dan kunnen we volgens de analisten een verdere Bitcoin stijging gaan zien. Ze voegde daar nog het volgende aan toe:

“Op dit moment willen we de Bitcoin prijs niet lager zien dan $10.200. Gaan we wel lager kan het weleens lelijk gaan worden en gaan we wellicht richting de $9.600 en mogelijk zelfs lager bewegen.”

Welke beweging de Bitcoin koers op korte termijn dan ook gaat maken, is het wel interessant om te zien dat de nummer één cryptocurrency momenteel ondergewaardeerd is. De vraag is alleen wanneer de munt deze statistiek gaat ‘flippen’ en naar zijn echte waarde gaat stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!