Crypto.com gaat samenwerken met Chainlink op het gebied van DeFi

Zoals eerder aangekondigd gaat Crypto.com zich steeds meer op de gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt concentreren. Er is echter duidelijk geworden dat het hiervoor samen gaat werken met Chainlink, waarbij de prijsfeeds van de laatstgenoemde zullen worden geïntegreerd in de DeFi-wallet van Crypto.com.

De in Hongkong gevestigde aanbieder van betaalkaarten en portemonnees zei maandag dat Chainlink’s prijsreferentiegegevens – het gedecentraliseerde oracle-netwerk – rechtstreeks in de DeFi-portemonnee zou worden aangesloten, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot de prijsfeeds.

Bron: Crypto.com

In een persbericht zei Crypto.com dat de integratie betekende dat gebruikers “zeer nauwkeurige en transparante prijzen” zouden ontvangen voor alle activa die in de portemonnee worden ondersteund.

Mede-oprichter van Chainlink, Sergey Nazarov, zei dat de integratie betekent dat de prijzen die gebruikers zien, de werkelijke marktomstandigheden weerspiegelen, in plaats van dat ze onderworpen zullen zijn aan “menselijk geknoei”.

Crypto.com zet hoog in op DeFi

Crypto.com lanceerde eerder dit jaar zijn portemonnee als een gebruiksvriendelijke manier om toegang te krijgen tot de bruisende DeFi-ruimte – waar die de afgelopen tijd explosief gestegen is van $600 miljoen aan het begin van het jaar tot een piek van bijna $10 miljard een paar weken geleden, volgens DeFi Pulse.

Crypto.com heeft ook twee gedecentraliseerde datafeeds gelanceerd voor zijn eigen CRO-token tegen Amerikaanse dollars en Ethereum (ETH), om te zorgen voor een “diepere integratie in het snelgroeiende DeFi-ecosysteem.”

Vorige week werd al duidelijk dat het welbekende cryptocurrency-project/-platform het platform DeFi Swap gelanceerd had. De nieuwe semi-gedecentraliseerde beurs is een fork van de populaire gedecentraliseerde-beurs Uniswap, echter heeft het een paar verschillen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!