Bitcoin fonds

Just Eat in Frankrijk gaat Bitcoin accepteren

De Franse tak van de voedselbezorgdienst Just Eat accepteert nu Bitcoin-betalingen voor bestellingen bij meer dan 15.000 restaurants in het land, door middel van een samenwerking met BitPay. Tevens heeft het bedrijf via haar website onthuld dat het geen kosten in rekening zal brengen voor de betalingen in BTC.

De Franse website van Just Eat zei het volgende:

“We brengen geen kosten in rekening voor Bitcoin-betalingen. Om een ​​Bitcoin-betaling uit te voeren, moet je een digitale portemonnee aanmaken door speciale software of een app te downloaden.”

Thuisbezorgdiensten zijn erg gewild tijdens de coronavirus-pandemie, omdat de lockdown-orders en social distancing klanten gedwongen hebben om restaurants voor het grootste deel achterwege te laten. Tegelijkertijd neemt het gebruik van contant geld af. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat de voedingsindustrie nu overgaat op cryptocurrencies als een haalbare betalingsoptie voor klanten.

Gregory Raymond, schrijver voor de Franse publicatie Capital.fr, vertelde het volgende aan Decrypt:

“Just Eat is een belangrijke speler in de bezorging van maaltijden in Frankrijk; dit initiatief zou kunnen helpen om het gebruik van cryptocurrencies onder het grote publiek te democratiseren.”

Betalingen met Bitcoin worden berekend op basis van de huidige prijs die door Bitpay in rekening wordt gebracht. Als een Bitcoin-betaling echter wordt geannuleerd, wordt de klant terugbetaald in euro’s, waarbij de betaling wordt overgemaakt naar de traditionele bankrekening van de klant.

De website zei hier het volgende over:

“Als je je eerste betaling doet, is Bitcoin al in euro’s omgezet. Het tarief dat van toepassing is op het moment van betaling, is dus het tarief dat voor vergoeding wordt toegepast.”

De nieuwe service zal hoogstwaarschijnlijk meer een symbiotische samenwerking zijn, zowel voor Just Eat als voor BitPay, aangezien het nog maar de vraag is hoeveel mensen daadwerkelijk met de koningsmunt gaan betalen. Het is echter wel een goed teken dat de optie er is en dat bedrijven steeds vaker besluiten om de optie aan te bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN