Bitcoin Nieuws

BeneluxCrypto: Bitcoin koers is hard onderuitgegaan, maar wat nu?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de Bitcoin koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daily is het eerste wat opvalt de 2 grote rode candles van de afgelopen dagen. We zien we dat de support van $10.800 genadeloos is doorbroken en vervolgens de (psychologische) support van $10k hebben geraakt, gevolgd door een bounce. De Mac-D was de afgelopen tijd aan het bijtrekken en was op het punt een bullish cross te maken, totdat de dump plaatsvond, waardoor we ons nu weer bevinden in de bearish zone.

Verder kunnen we zien dat de RSI sinds de corona-dump niet zo meer is laag geweest als op dit moment, we hebben vanaf dat punt een trendline getekend. Het is even afwachten of er een 3e– touch gaat plaatsvinden zodat deze lijn valide wordt.

Verder zien we dat we de EMA-200 lijn naderen (heeft de functie als support/resistance) dus ook dat is iets wat we in de gaten zullen houden. Ten slotte zien we op de Bollinger-Bands dat we ons sterk op de onderste band bevinden, die ook als support dient.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Wanneer we inzoomen naar de 4hr-chart zien we dat we twee dagen geleden de EMA-200 support hebben verloren en sindsdien hard onderuit zijn gekelderd en, zoals bovengenoemd, zijn gebounced van de $10k area. Vervolgens zijn we tegengehouden door de fib 1.618 resistance.

De 2 lange wickjes naar de $10k geven overigens aan dat daar buy-pressure zit. Op de RSI hebben we een potentiele driehoeksformatie getekend i.c.m. met een bullish divergence. Dit is natuurlijk vooralsnog niet bevestigt maar is wel iets wat we in de gaten zullen houden.

Verwachting short/mid-term:

Als we de daily en de 4hr naast elkaar plaatsen en de indicatoren bekijken, is de kans groot dat er we weer de $10k zullen raken en vandaar, na het vormen van een bullish divergence en een double bottom zullen bouncen. De eerstvolgende target is dan weer de fib 1.618. Mocht de $10k het dit keer niet houden, dan zal onze volgende target de $9.200 zijn!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN