$11,5 miljard rechtzaak tegen Craig Wright is uitgesteld tot 2021

De rechter – in de lopende juridische strijd over de helft van 1,1 miljoen Bitcoin ($11,5 miljard vandaag) tussen de zelfbenoemde Bitcoin-maker Craig Wright en de nalatenschap van David Kleiman – heeft een motie toegekend om de rechtzaak uit te stellen van 13 oktober 2019 naar 4 januari 2021.

Korte samenvatting van de rechtzaak

De rechtszaak tegen Craig Wright werd meer dan een jaar geleden aangespannen door Ira Kleiman, de broer van Wright’s vermeende partner Dave Kleiman. Ira Kleiman beweert dat de twee voormalige collega’s Bitcoin samen in zijn vroege dagen hebben gedolven, terwijl Wright standvastig was dat hij de enige miner was. Ira Kleiman klaagt Wright aan voor de helft van de 1,1 miljoen Bitcoin-voorraad die hij beweert te bezitten – ter waarde van $11,5 miljard tegen de huidige prijzen.

De rechtzaak is uitgesteld tot 2021

Rechter Beth Bloom keurde de motie goed de rechtzaak uit te stellen. Volgens het gisteren gepubliceerde rechterlijk bevel is de motie – die beide partijen gezamenlijk hebben ingediend – gedeeltelijk toegewezen. In het bijzonder zullen de procedures met betrekking tot het voorgestelde vonnisformulier, voir dire vragen, lijst van bewijzen en bezwaren nu plaatsvinden op 15 december. Evenzo werden demonstratieve en summiere bewijzen verplaatst naar 21 december.

In hun motie vroegen de partijen om extra tijd “om te werken aan een gerichte gezamenlijke presentatie van de bewijzen en bezwaren, in de hoop het aantal geschillen dat gerechtelijke oplossing behoeft te verminderen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!