BMW VeChain VerifyCar

VeChain werkt samen met BMW aan VerifyCar

Het alombekende blockchain-project VeChain heeft aangekondigd dat het een partnership is aangegaan met de populaire Duitse autofabrikant BMW om een ​​nieuw autobeveiligingsplatform te lanceren.

De nieuwe applicatie, VerifyCar, wordt een gedecentraliseerde applicatie die gebaseerd zal zijn op de blockchain-technologie van VeChain. Volgens VeChain zou het, zodra het nieuwe automatische beveiligingsplatform is geïnstalleerd, belangrijke gegevens kunnen verzamelen, zoals reparaties, service en een paar andere belangrijke details.

Tevens zal de nieuwe app gebaseerd zijn op de VeChainThor-blockchain, waardoor gebruikers kunnen rekenen op maximale veiligheid en gegevensbescherming. Daarnaast heeft BMW aangekondigd dat de verzamelde gegevens worden beheerd door de gebruikers van de auto.

Gebruikers hebben 100% controle over met wie ze gegevens delen

Bovendien verduidelijkt het artikel dat BMW geen gegevens van het voertuig, zal opslaan in de openbare VeChain-blockchain. In plaats daarvan wordt de blockchain gebruikt om een ​​’vingerafdruk’ te maken die de authenticiteit van de gegevens verifieert, terwijl alle gegevens in het voertuig van de eigenaar blijven. Door een DApp te openen, kan de eigenaar zelf beslissen aan wie hij de gegevens wil doorgeven, b.v. aan een garage of een potentiële koper. De digitale ‘vingerafdruk’ geeft beide partijen echter de zekerheid dat er met geen enkel onderdeel van het voertuig is geknoeid. De autofabrikant ging verder met:

De ontvangers kunnen de data vergelijken met de “digitale vingerafdrukken” of referentiestempels op de VeChain blockchain. Als de gegevens en de referentie op de blockchain overeenkomen, weet de ontvanger dat de gegevens authentiek zijn.”

Geen geknoei meer met kilometerstanden

Een ander aspect waarop de Duitse autofabrikanten wijzen, is de opslag van kilometers op het autobeveiligingsplatform, waarvan wordt beweerd dat dit altijd in realtime gebeurt. Om de gegevens op te slaan, zei BMW dat ze hardware hebben gebouwd die de gegevens zou verzamelen en naar de VeChain-blockchain zou sturen.

Ondertussen wordt het bedrijf gewaarschuwd dat klanten die proberen te knoeien met de kilometerstand op hun apps, worden ‘geexposed’ wanneer ze de referentie op de blockchain controleren. BMW merkt op dat dit één van de belangrijkste functionaliteiten is van de VerifyCar-app, omdat deze de gegevensmanipulatie van auto’s op het verkooppunt controleert om zo de koper meer zekerheid te geven dat hij/zij het juiste bedrag betaalt.

Daarnaast werd onthuld dat VeChain gezamenlijk de kosten van exploitatie en ontwikkeling draagt. Zodra de DApp klaar is, kan deze op de markt worden gebracht aan alle autofabrikanten, inclusief de concurrenten van BMW, waardoor het unieke verkoopargument van de oplossing wordt verminderd, maar gunstige netwerkeffecten worden gecreëerd voor de distributie van de app. Verder concludeert het artikel:

“Als VerifyCar gelanceerd wordt en succesvol is, zou het één van de eerste blockchain-gebaseerde massatoepassingen van de Duitse industrie zijn. De potentiële voordelen van deze DApp lijken veelbelovend.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN