Bitcoin Nieuws

Ethereum Classic ondergaat derde 51% aanval in één maand tijd

De bekende Ethereum (ETH) -fork, Ethereum Classic, heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad. Zo meldde wij eerder al dat de blockchain het slachtoffer geworden was van een 51% aanval, echter is het afgelopen zaterdag wederom het slachtoffer geworden van een dergelijke aanval.

Reorganisatie van meer dan 7.000 blokken

De belegerde Ethereum Classic (ETC) blockchain kreeg op 29 augustus opnieuw een aanval van 51% te verduren. De laatste aanval veroorzaakte de reorganisatie van meer dan 7.000 blokken, wat overeenkomt met ongeveer twee dagen mining.

Op het moment van melding was het niet duidelijk of er sprake was van dubbele uitgaven zoals bij de laatste aanval het geval was. Bij die aanval werd gemeld dat de bekende beurs OKEx een verlies van $5,6 miljoen geleden had.

Een verklaring die de aanval onthult, voegt eraan toe dat “alle verloren blokken worden verwijderd uit het onvolwassen saldo en we zullen alle uitbetalingen controleren op onderbroken transacties.”

Reactie van het team

Ondertussen schreven ontwikkelaars van ETC de laatste aanval toe aan de bekende kwetsbaarheden van het netwerk. Een Twitter-verklaring van het hoofdteam van ETC luidde als volgt:

“ETC heeft ~3% van de totale hash snelheid van het ETH-netwerk. We zijn ons terdege bewust van mogelijke herhaalde aanvallen, terwijl oplossingen zoals “reorg caps” en de daaropvolgende ECIP’s worden getest en geëvalueerd. Als je dit nog niet hebt gedaan (wat de meeste al hebben gedaan), verhoog dan de confs boven ~10K.”

Bovendien spoort de verklaring miners, beurzen en andere serviceproviders aan om “het niveau van bevestigingsvereisten voorlopig ruim boven de 7k” te houden.

Verbetervoorstellen voor Ethereum Classic

Ondertussen zal de timing van de laatste aanval zeker grote twijfels met zich meebrengen in de community. Zoals gezegd is dit de derde keer in één maand tijd. Daarnaast vond de aanval plaats kort nadat enkele communityleden de toevoeging hadden aangekondigd van twee nieuwe Ethereum Classic Improvements Proposals (ECIP).

Voorgesteld door IOHK, introduceert de eerste ECIP een checkpoint-systeem om de mogelijkheid van een nieuwe aanval te voorkomen, terwijl de tweede een gedecentraliseerde schatkist voorstelt.

Na de laatste aanval was de ETC-gemeenschap echter verdeeld over de toekomst van het project en vooral over het tweede voorstel. Na verhitte discussies lijkt het erop dat het kamp van Charles Hoskinson (oprichter van Cardano en mede-oprichter van Ethereum), dat voorstander is van het controversiële voorstel, heeft gezegevierd.

Door deze serie hacks is er een reële mogelijkheid dat sommige beurzen besluiten om de token te verwijderen. OKEx heeft al verklaard dat het zal overwegen om “ETC te schrappen, in afwachting van de resultaten van het werk van de Ethereum Classic-gemeenschap om de beveiliging van zijn keten te verbeteren”. De laatste aanval kan de beurs nu dwingen om op de dreiging te reageren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN