Bitcoin

CryptoCoinTalk: Kleine correctie voordat Bitcoin de uptrend voortzet?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ondanks dat het jaar 2020 vooralsnog een beetje aanvoelt als een verloren jaar, valt er gelukkig ook nog te lachen. Sinds de crash in maart dit jaar presteert de Bitcoin (BTC) koers uitstekend en profiteren altcoins daar ook van. Het is op dit moment eerder de regel dan de uitzondering dat koersen x5, x10, x20 of zelfs veel meer gaan.

Toch blijven veel altcoins sterk afhankelijk van de Bitcoin koers en dus is het verstandig om de ontwikkelingen rondom Bitcoin nauwlettend in de gaten te houden. BTC beweegt momenteel in een zeer interessant prijsgebied en we zullen daar vandaag ook uitgebreid over schrijven!

Bitcoin Weekgrafiek

Op de weekgrafiek hebben we op dit moment resistance ondervonden die op de $11.540-$11.885 ligt. Dit is een zeer belangrijk level voor de Bitcoin koers die we op de weekgrafiek moeten breken om de uptrend te kunnen vervolgen. Mocht dat niet gebeuren gaan we vanaf hier mogelijk een kanteling zien. Dit kan een mooie pullback worden en biedt kansen voor nieuwe swing long posities. Zie een eventuele pullback dus zeker niet als bedreiging, maar juist als een kans. We zijn ten slotte hartstikke bullish.

Bron: Tradingview

Bitcoin Daggrafiek

Zoals in eerdere artikels is aangekaart hebben we de belangrijke dagelijkse range gebroken die op $8.500 tot $10.000 lag. Vervolgens hebben we zelfs de $10.376 gebroken. Het geldt nog steeds dat dit level belangrijk is om te behouden, om volle bak bullish te blijven. Houden we dit level, kunnen we ons waarschijnlijk op gaan maken voor een break van de belangrijke resistance op $11.540-$11.885.

Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uur-grafiek

Op de 4-uur grafiek hebben we een belangrijke resistance gevormd. Dit is de vorige high en die zal dienen als resistance. De lage tijdsframe support zone ligt op $11.359-$11.470. Het zou een bullish signaal zijn als de Bitcoin koers dat prijsgebied weten vast te houden. Mocht dat gebeuren, kan de Bitcoin koers opnieuw de $12.000 gaan testen, met als gevolg een mogelijke break. Indien we een break gaan zien is de eerstvolgende vorm van resistance $12.334.

Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, de $12.000 breken zou betekenen dat we de rally omhoog gaan voortzetten. Echter zou het ons niet verbazen als we op de korte termijn eerst nog wat prijsactie omlaag gaan zien. Zie het als een kans om lager in te kunnen stappen, want op het hoge tijdsframe ziet de Bitcoin koers er nog altijd zeer bullish uit.

Het Telegram-kanaal van CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de laatste koersontwikkelingen op de markt. Dit doen we door dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent.

Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN