Ethereum 2.0 testnet

Ethereum 2.0 Medalla-testnet zal morgen live gaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Ethereum koers is de afgelopen weken flink op stoom en is sinds maart al meer dan 300% gestegen, maar eind juli brak het eindelijk uit met een stijging van 70% in minder dan twee weken. De koers wist zelfs afgelopen weekend kortstondig boven de $400 uit te komen.

De intraday high van zondag zette de ETH-prijzen weer op het hoogste niveau sinds augustus 2018, een paar maanden voordat een massale capitulatie de koers terugstuurde naar dubbele cijfers.

Het momentum heeft de totale kapitalisatie van de cryptomarkt op meer dan $360 miljard gebracht, het hoogste niveau sinds een jaar tijd, toen de Bitcoin koers de $12k aantikte. Het feest duurde echter niet lang omdat een massale liquidatie van leveraged posities een scherpe prijsdaling veroorzaakte.

De crash zorgde ervoor dat de koers terugviel naar het voortschrijdend gemiddelde over 200 uur, voordat ze herstelden naar het niveau op het moment van schrijven van $380.

Laatste ETH 2.0 testnet staat klaar om gelanceerd te worden

De stijging van de Ethereum koers is voornamelijk te wijten aan het bullish momentum dat de crypto-markt nu heeft, echter moet wel gezegd worden dat Ethereum ook de kar getrokken heeft. Waarschijnlijk zijn investeerders in de op één na grootste cryptocurrency gestapt omdat de langverwachte update, Ethereum 2.0, om de hoek staat.

Volgens Ethereum-protocolontwikkelaar Terence Tsao heeft het laatste testnet van Ethereum 2.0, genaamd Medalla-testnet, de “genesis status” bereikt met meer dan 20.000 validators en zal gelanceerd worden op 4 augustus 2020 om 13.00 UTC.

Het Medalla-testnet werd voor het eerst medio juli aangekondigd, zoals gerapporteerd door CryptoBenelux. Een paar dagen later begon de Ethereum koers te reageren en steeg door naar meer dan $400.

Genesis is bereikt

Ethereum-onderzoeker Ben Edgington heeft onlangs een update geplaatst over het ‘genesis process’ van de Beacon Chain, dat nu voltooid is.

Om genesis te bereiken, moeten er voldoende validators zijn die hun 32 ETH hebben ingezet tot een minimum van 16.384 validators. Met ruim 20.000 validators is er dus ook aan dit criterium voldaan.

Hierdoor heeft het groen licht gekregen voor een lancering op 4 augustus, zoals de onderzoeker bevestigde;

“Het Medalla-testnet zal op 4 augustus live gaan en het is waarschijnlijk onze enige echte generale repetitie voor het echte werk later dit jaar.”

Medalla is een simulatie, dus het maakt geen gebruik van echte ETH-tokens, maar gebruikt in plaats daarvan Göerli-testnet ETH (GöETH) -tokens, die gesimuleerde staking-beloningen genereren zonder echte waarde. Een Medalla-testnet Launchpad-portal is ontwikkeld voor validators om betrokken te raken en voortgang bewaken. Op het moment van schrijven waren er meer dan 695.000 GöETH gestaked, ter voorbereiding op de grote dag van morgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN