Bitcoin prijs

Mike Novogratz: Bitcoin koers zal dit jaar weer $20.000 bereiken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De bekende Bitcoin-bull en CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, heeft onlangs in een interview aangegeven dat hij verwacht dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2020 weer $20.000 zal bedragen. Dit zou de koningsmunt weer terug op zijn oude all time high brengen, die hij 3 jaar geleden wist te bereiken.

Retailbeleggers gaan het verschil maken

Novogratz gelooft dat de Verenigde Staten een enorme “liquiditeitspomp” te wachten staat en hij heeft er ook alle vertrouwen in dat particuliere beleggers als een gek de Bitcoin-markt in zullen springen. Hij stelde:

“Het liquiditeitsverhaal gaat niet weg. We krijgen een grote stimulans. Het ziet er niet naar uit dat de Federal Reserve de tarieven gaat verhogen.”

Het argument van Novogratz dat retailspelers zo’n enorm verschil zullen maken, is opvallend te noemen, omdat analisten er vaak van overtuigd zijn dat de aanwezigheid van institutionele of professionele handelaren mogelijk het grootste verschil zal maken in hoe of waar de Bitcoin koers naartoe gaat. Echter, hoewel institutionele handelaren vaak diepere zakken zullen hebben, komen retail-spelers vaker voor en zullen ze vaak eenvoudig via beurzen kopen of investeren in de valuta, waardoor het algehele uithoudingsvermogen van de activa die ze bezitten, wordt vergroot.

Novogratz zegt dat het proces al is begonnen en zegt:

“Gisteren [dinsdag] zag je veel geld terugschuiven naar goud en Bitcoin.”

In oktober $14.000

Verder stelt hij dat hij verwacht dat de Bitcoin koers de komende drie maanden op $14.000 zal komen te liggen. Dit zou echter betekenen dat Bitcoin nog maar twee maanden de tijd heeft de all time high aan te tikken, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat Bitcoin de kracht heeft om dit te bereiken.

Hij verklaarde ook dat hoewel de reputatie van Bitcoin groeit onder Wall Street-spelers, velen nog steeds neigen naar goud. Hij legde uit:

“Goud bestaat al 3000 jaar. Het is relatief eenvoudig te kopen. Er is een adoptiespel in Bitcoin die je niet in goud hebt.”

Binance.US rapport ondersteunt Novogratz z’n beweringen

Catherine Coley, de CEO van Binance.US, leek in een recent document de beweringen van Novogratz te ondersteunen. Ze gaf het volgende aan:

“Aangezien Bitcoin en andere digitale valuta’s gemakkelijker toegankelijk zijn dan ooit tevoren, zien we een stijging van de interesse in Bitcoin, terwijl de markt anticipeert op die tweede stimulus cheque.”

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN