Bitcoin Nieuws

Bitcoin kopen is op dit moment geen goed idee, volgens analisten

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen flink op stoom en blijft momenteel stabiel boven de psychologische grens van $10.000 bewegen. Echter merkten verschillende experts en analisten op dat dit niet het juiste moment is om Bitcoin te kopen. Dit volgens een artikel op Forbes.

Marktwaarnemers suggeerden namelijk dat de huidige BTC stijgingen van korte duur zullen zijn en dat er, volgens verschillende optiemarkten, slechts een kans van 7% is dat de Bitcoin koers dit jaar terugkeert naar zijn recordhoogte van ongeveer $20.000

Gavin Smith, chief executive van cryptobedrijf Panxora, zei het volgende:

“Onze visie voor de Bitcoin koers van 2020 is nog steeds een hoge volatiliteit met een jaarafsluiting van ongeveer $7.000 [per BTC]. De koers zal in 2021 stijgen naar nieuwe hoogtepunten.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Ik verwacht dit jaar een catastrofe op korte termijn voordat de echte rally van start gaat”.

De huidige stijgingen van Bitcoin zijn wellicht van korte duur, omdat de cryptocurrency door investeerders wordt gezien als een ‘veilige haven’. De stimuleringsmaatregelen en ontwikkelingen omtrent de COVID-19-pandemie hebben hier een grote invloed op gehad. Het idee hierachter is dat wanneer de pandemie ophoudt, de koningsmunt waarschijnlijk zal dalen, aangezien de dollar zal stijgen.

“We zijn van mening dat we nog steeds geloven dat de markten enerzijds worden aangetrokken door het verhaal van jezelf beschermen tegen inflatie, die Bitcoin omhoog drijft, terwijl tegelijkertijd de wereldeconomie lijdt onder een enorme vraagschok die het potentieel heeft om Bitcoin omlaag te trekken.”

In maart daalde de Bitcoin koers sterk, in lijn met wereldwijde aandelen en andere grondstoffen, toen de pandemie van het coronavirus zich wereldwijd verspreidde en landen werden afgesloten om deze te beheersen.

Anderen hebben ook gewaarschuwd dat de Bitcoin koers op korte termijn zou kunnen dalen. Crypto-auteur en schrijver Jimmy Song, gaf aan dat Bitcoin het goed kan doen wanneer de economie terugkeert en meer mensen weer aan het werk zijn. Hij zei het volgende:

“Er zal niet zoveel geld naar Bitcoin gaan terwijl mensen proberen te overleven.”

Een ander panellid, universitair hoofddocent van de Universiteit van New South Wales, Elvira Sojli, zei dat ze verwacht dat de Bitcoin koers op 31 december 2020 onder de $10.000 zal zijn. Ze zei het volgende, wijzend op de vernietigende economische impact van het coronavirus:

“De tweede of derde golf van COVID-19 kan de Bitcoin koers naar beneden drijven.”

De laatste horde voor een bullmarkt

Echter denkt de bekende cryptocurrency analist, CryptoMichael, er anders over. Onlangs zei hij nog in een korte BTC update dat de Bitcoin prijs tussen $11.500 – $12.000, wat ook een CME gap is, momenteel nog niet eerder is getest. Volgens hem zou dit de laatste horde zijn voor een bull markt. Hij voegde er aan toe dat BTC de komende periode wellicht zijwaarts zal bewegen tussen de $9.600 en $11.500 en, mocht de Bitcoin volatiliteit dalen, kan dit weer ruimte geven aan de altcoins om te groeien.

Eergisteren plaatsten wij een Bitcoin analyse van CryptoCoinTalk. Lees het artikel hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN