CryptoCoinTalk: Bitcoin koers weer richting all time high?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Wij vermoeden dat menig bull toch wel even een feestje gebouwd heeft de afgelopen dagen, uiteraard netjes op anderhalve meter afstand van elkaar. Zoals we in onze vorige Bitcoin koers analyse hadden aangegeven, zou een uitbraak uit het compressiemodel een veel grotere beweging op gang brengen. We hebben dan ook een forse beweging van zo’n $2000 omhoog gezien en zijn daarmee ook uit de hoge timeframe range gebroken. Kortom, zeer bullishe signalen en dus ook een goed moment om te kijken naar wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek 2807
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek zit de Bitcoin koers boven een belangrijk level dat voorheen lang als resistance is respecteerd. Dit level ligt op $10.380. Hierboven blijven betekent dat we op korte termijn nog een flinke beweging omhoog kunnen zien. Daarbij is het belangrijk dat we boven dat level sluiten op de weekgrafiek, zodat we daarna de top van de wekelijkse range op kunnen zoek. Deze ligt op $11.500.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers weekgrafiek 2807
Bron: TradingView

Als we iets verder inzoomen richting de daggrafiek zien we dat boven het level zitten en daar ook boven gesloten zijn. Mogelijk krijgen we nog een correctie naar beneden en dat zal op z’n laagst rond de support van $10.066 zijn. Dit level heeft ook confluence van de lange termijn downtrendlijn. Mochten we daarheen bewegen, en we houden dat prijsgebied niet vast, komt het er wel heel lelijk uit te zien. Dan zou het goed kunnen dat deze hele prijsbeweging niet meer was dan een fake out. Mocht dat gebeuren kunnen we serieuze prijsactie naar beneden verwachten, dus dit is iets wat de bulls zeker niet willen zien. Uiteraard is dit scenario op dit moment nog niet relevant, dus vooralsnog ziet het er allemaal hartstikke mooi uit.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 4-uur-grafiek 2807
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek zien we een interessant orderblock liggen op $10.253-10.148. Dit kan een interessante wick zone zijn waar je een ‘buy the dip’ kan doen. De kans is groot dat als we een retest krijgen en deze aantikken dat we daarna vrij snel weer de weg omhoog gaan vervolgen. Betekent dus dat we vanaf de huidige koers nog wel een stukje kunnen dalen, dus houd je FOMO-gevoelens onder controle en wacht voor een correctie, mocht je er nog niet in zitten en je wil graag een trade maken. Kapitaal beschermen is het belangrijkste wat er is, want zonder kapitaal kun je niet traden.

Conclusie

Kortom, als de Bitcoin koers op de weekgrafiek zo zou weten sluiten, dan zou dat zeer bullish zijn. Dan kunnen we mogelijk de wekelijkse range high gaan testen op $11.500. Als we dat breken en er een wekelijkse close boven krijgen kunnen we serieuze prijsbewegingen omhoog verwachten en gaan we wellicht op weg richting de all time high (ATH) van december 2017! Zo ver is het nu nog niet, dus houd het hoofd koel en trade safe!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN