CryptoCoinTalk: gaat de Ethereum koers de vorige highs breken?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers tegenover de Bitcoin koers, oftewel ETH/BTC, is een belangrijke indicator om mee te nemen bij het schetsen van de verwachting omtrent de altcoin performance voor de komende dagen en weken. Presteert ETH/BTC goed, dan zullen veel altcoins ook goed presteren. Presteert ETH/BTC slecht, dan zullen veel altcoins ook flink bloeden. Kortom, een zeer interessante indicator om in de gaten te houden.

Ethereum koers analyse (ETH/BTC)

Zoals we in ons Telegram-kanaal hebben aangegeven zien we momenteel hele interessante ontwikkelingen bij ETH/BTC. Daarom schrijven we vandaag ook een uitgebreide Ethereum koers analyse!

Weekgrafiek

Ethereum koers analyse weekgrafiek
Bron: TradingView

In de vorige update hebben we beschreven dat we op de wekelijkse grafiek boven de support van 25599 sats moesten blijven. Dat is gebeurd en we hebben een hele mooie reactie gezien. We zitten op dit moment tegen de vorige highs aan, rond 25765-26024 sats. Dit is een belangrijke resistance die we moeten breken voordat we richting de 27499 sats kunnen bewegen.

Daggrafiek

Ethereum koers analyse daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daggrafiek hebben we een range break van de Ethereum koers gehad. Dat betekent dat we uit de range zijn gebroken waarin we de afgelopen tijd hebben geconsolideerd. Zoals we hadden besproken is consolideren onder resistance een bullish fenomeen en dat bleek ook ditmaal.

Momenteel zitten we op de daggrafiek tegen de resistance aan. Dit is de vorige high. Boven die high ligt ook veel liquiditeit op de 26024 sats. Mochten we daar kort boven komen en vervolgens naar beneden gaan, dan zou dat een bearish signaal zijn. Dus voor de bulls is het belangrijk om met overtuiging daar doorheen te breken, met goed volume en veel momentum.

4-uur-grafiek

Ethereum koers analyse 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Als we verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we dat we een beweging omhoog hebben gezien en nu de range aan het retesten zijn. Het is belangrijk dat we het level op 25381 sats behouden om bullish te blijven.

Conclusie

Kortom, de range break is een zeer bullish signaal. We hebben gedurende lange tijd in consolidatie gelegen, dus de kans is groot dat we op korte termijn veel meer momentum omhoog kunnen gaan verwachten. Het is daarbij belangrijk dat we de vorige highs gaan breken om verder te kunnen stijgen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!