Rechtszaak voortgezet tegen betrokkene van OneCoin ponzi scheme

De rechtbank van het New York Southern District heeft de rechtszaak tegen David Pike voortgezet. Hij is naar alle waarschijnlijkheid betrokken bij het OneCoin Ponzi scheme. Dit meldde Finance news outlet FinanceFeeds op 21 december.

De voortzetting van de zaak werd goedgekeurd tot 12 januari 2020 op basis van gerechtelijke documenten die op 20 december werden ingediend.

Assistent-advocaat Nicholas Folly vertelde dat de partijen in deze zaak in gesprek zijn over een mogelijke voorlopige hechtenis. Dit wordt passend geacht, aangezien die besprekingen nog steeds bezig zijn.

David R. Pike, was de Chief Operating Officer van een vermeend private equity-fonds dat bekend staat als de ‘Fenero Funds’. Deze fondsen werden gebruikt om geld wit te wassen uit het OneCoin Ponzi programma met de verkoop van een frauduleuze cryptocurrency bekend als ‘OneCoin’.

Pike wordt aangeklaagd vanwege het afleggen van valse verklaringen. Dit deed hij onder meer in gesprekken met de FBI en de IRS Criminal Investigation Division.

Hij zou ten onrechte hebben verklaard dat hij niet wist dat ongeveer $400 miljoen overgemaakt is aan OneCoin of behoorde tot OneCoin oprichter Ruja Ignatova. Dit terwijl Pike zich feitelijk bewust was dat het geld toebehoorde aan Ruja Ignatova en dat het was afgeleid van het Ponzi project.

Eerder schreven we al artikelen over dit onderwerp. Lees onze artikelen hieronder:

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!