WhatsApp betalingen uitgesteld door de Centrale Bank van Brazilië

De betalingsfunctie die WhatsApp zou lanceren voor meer dan 120 miljoen gebruikers in Brazilië is uitgesteld. De Centrale Bank van Brazilië heeft betalingsreuzen Mastercard en Visa opgedragen om de betalingsfunctie WhatsApp Pay op te schorten. Dit meldde Bloomberg op 24 juni.

De Centrale Bank van Brazilië heeft deze stappen genomen om een gezonde concurrentie-omgeving te behouden. Bovendien zou de centrale bank hierdoor ook tijd hebben om de risico’s van WhatsApp voor het bestaande financiële systeem van Brazilië te beoordelen. Visa en Mastercard kunnen hoge boetes ontvangen als de betalingsfunctie van WhatsApp Pay toch toegelaten wordt.

Centrale Bank van Brazilië beoordeelt de risico’s

De bank beweerde dat deze stappen tegen WhatsApp zijn genomen om “de werking van een interoperabel, snel, veilig, transparant, open en goedkoop betalingssysteem te verzekeren”, en voegde er nog het volgende aan toe:

“Deze stap zal de bank de tijd geven om alle risico’s voor de goede werking van het Braziliaanse betalingssysteem te beoordelen en de naleving te controleren.

Brazilië is de op één na grootste markt van WhatsApp, na India, met meer dan 120 miljoen gebruikers.

1xbit

Volgens de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, is het verzenden en ontvangen van geld met WhatsApp Pay net zo gemakkelijk als het delen van een foto. De WhatsApp betalingen worden uitgevoerd via Facebook Pay. Dit is een betalingssysteem dat in 2019 is ontwikkeld voor aan Facebook gelieerde apps zoals Messenger, Instagram en WhatsApp.

WhatsApp heeft naar verluidt meer dan 120 miljoen gebruikers in Brazilië en lanceerde eerder deze maand zijn betalingssysteem in Brazilië. Facebook-topman Mark Zuckerberg gaf toen op zijn persoonlijke pagina aan dat er binnenkort meer landen zullen volgen.

Bron: Statista

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!