PlusToken scam maakt zich klaar om $67 miljoen aan EOS te dumpen?

Het lijkt erop dat de PlusToken Ponzi zich voorbereidt om $67 miljoen aan EOS op de markt te dumpen. Welke invloed gaat dit hebben op de EOS koers? waardoor de EOS koers zou kunnen crashen.

$67 miljoen aan EOS verstuurd

CoinHolmes, een in China gevestigde aanbieder van blockchain-analyse, heeft de beweging van meer dan 23,6 miljoen EOS, met betrekking tot de PlusToken scam, geïdentificeerd. De fondsen zijn ongeveer $67 miljoen waard en staan ​​momenteel geparkeerd in een onbekende portemonnee, waar (voor deze transactie) maar 350 EOS op stond.

Het bedrijf beweert dat, op basis van historische gegevens, de criminelen zich zouden kunnen voorbereiden om dit enorme aantal EOS te verkopen.

Het bedrijf zei het volgende:

“Nadere analyse wees uit dat het [nieuwe] adres behoort tot het cold wallet coldlaregist-adres, wat betekent dat de PlusToken-groep zich wellicht klaar maakt om meer fondsen te verkopen.”

Wat gaat dit met de koers doen?

Het is vermeldenswaard dat de laatste keer dat de personen achter PlusToken een aanzienlijk aantal tokens verplaatsten, half februari was en in die tijd werd er ongeveer 12.000 BTC naar een onbekend adres verstuurd.

Een paar dagen later bereikte Bitcoin een hoogtepunt van $10.500 en ging het een neerwaartse trend in, waardoor het bijna 70% van zijn waarde verloor. De koningsmunt kelderde naar een dieptepunt van $3.600, wat één van de grootste crashes in zijn 11-jarige geschiedenis markeerde.

Nu zou er een soortgelijk scenario kunnen plaatsvinden na de recente beweging van 23,6 miljoen EOS. Een verdere toename van de verkoopdruk zou namelijk ernstige gevolgen kunnen hebben voor de EOS koers. De token heeft de laatste tijd al moeite gehad om te herstellen van de ineenstorting die in maart plaatsvond. Als gevolg hiervan zou het verlies van het huidige ondersteuningsniveau catastrofaal kunnen zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!