Bitcoin prijs

CryptoCoinTalk: Bitcoin volatiliteit neemt toe. Gaan altcoins corrigeren?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar er zit weer beweging in de Bitcoin koers. De afgelopen weken was de volatiliteit fors afgenomen en dat resulteerde in een verschuiving van de aandacht van Bitcoin (BTC) richting altcoins. We hebben daardoor hele grote gainers gezien, denk aan ZIL, THETA en vele anderen.

Nu de volatiliteit op Bitcoin weer toeneemt betekent dat ook dat veel altcoins daarop reageren. Her en der beginnen altcoins wat retracements te laten zien en met name op de BTC paren. Daar is niks mis mee, want de koers beweegt nu eenmaal in golfbewegingen. Nu er eindelijk weer actie te zien is op Bitcoin is het een goed moment om een blik te werpen op zowel de Bitcoin als de Bitcoin dominantie.

Bitcoin koers analyse

Hoge timeframe

Bron: TradingView

Als we op het hoge tijdsframe bij Bitcoin kijken zien we dat we op het dagelijkse tijdsframe prachtig support hebben behouden van het equilibrium (midden) van de range en de 0.618-0.705 fibonacci retracement levels. Dit is een cruciaal punt om te behouden op de chart. Als we deze zone niet behouden verwachten wij dat we richting de 8.539 dollar gaan bewegen. Op dit moment is er verder nog niks aan de hand en bewegen we nog altijd in een range.

Lage timeframe

Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat we een bounce omhoog hebben gemaakt. Dit was een zogenaamde ‘stophunt’ (groene blokje). We hebben op dit moment resistance van de range high, vorige low, 0.618-0.705 fibonacci retracement levels en de 100MA.

Dit alles bij elkaar is een sterke indicatie dat de kans groot is dat we hier een afwijzing gaan zien op de korte termijn. Mochten we hier een afwijzing zien is 9.300 dollar de eerstvolgende supportzone en vervolgens de 9.112 dollar, mochten we de 9.300 dollar niet behouden. Van daaruit zouden we weer een beweging omhoog kunnen verwachten.

Bitcoin dominantie

Bron: TradingView

Op de index van de Bitcoin dominantie is goed zichtbaar dat de volatiliteit van Bitcoin aan het toenemen is. Er is weer veel geld van altcoins richting Bitcoin gegaan en dat uit zich in een stijging op de Bitcoin dominantie chart. Het feit dat de Bitcoin dominantie aan het stijgen is is een belangrijk signaal om voorzichtig te zijn met het traden van altcoins, aangezien er geld van altcoins naar Bitcoin aan het gaan is. 

Conclusie

Kortom, een kleine beweging omlaag op de korte termijn is een aannemelijk scenario op Bitcoin. De kans is groot dat we van daaruit omhoog gaan bouncen en de weg omhoog gaan vervolgen. Het is belangrijk om de Bitcoin dominantie in de gaten te houden, want het ziet er naar uit dat deze omhoog zal bouncen. Dit gaat dan logischerwijs ten koste van veel altcoins.

Trade safe!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN