Derde Ethereum transactie met absurd hoge fees. Wat is hier aan de hand?

Er is zojuist een derde transactie, met abnormale transactiekosten ter waarde van duizenden Ether, bevestigd en dit doet experts denken dat er meer aan de hand is.

Meer dan €477.000 aan transactiekosten

De derde abnormale transactie heeft plaatsgevonden met een transactievergoeding van 2.310 Ether (ETH), wat op het moment van schrijven meer dan €477.000 waard is.

Deze transactie komt minder dan 24 uur na de eerste twee transacties, waarbij meer dan €4,59 miljoen aan transactiekosten werden betaald. Door deze vreemde transacties, zijn experts zich gaan afvragen of er meer dan één persoon bij betrokken is en waarom deze transacties gedaan worden.

Bron: Etherscan.io

Een ander wallet adres

In tegenstelling tot de vorige twee transacties, werd er in deze transactie daadwerkelijk meer Ether verstuurd dan dat er aan transactiekosten betaald werd. Tevens is deze transactie niet vanaf hetzelfde adres verzonden, maar bracht het een geheel nieuw adres in het verhaal. Het adres werd aangeduid als “MiningPoolHub: Old Address 7”.

Dit nieuwe adres had veel kleinere transacties die rond dezelfde tijd naar dezelfde ontvanger gingen, maar alle andere transacties betaalden slechts een paar Ether aan vergoedingen, die varieerden van 0,0005 tot 0,29 Ether. Normaal gesproken zou 0,29 al een dure transactie zijn, maar ze vallen in het niet bij de transactie waar we nu over schrijven.

Wat is hier aan de hand?

Founding partner bij Primitive Ventures, Dovey Wan, heeft zich uitgesproken over het onderwerp, en suggereert dat dit onwaarschijnlijk een vergissing is en zei:

“WOW, er is net weer een abnormale ETH-transactie met meer dan 2K ETH-vergoeding verschenen, na de vorige twee incidenten met elk meer dan 10K ETH-vergoeding. Dit is voor mij GEEN bug, meer een BERICHT. Een wilde gok is dat een bepaalde exchange / wallet / ETH-services door hackers zijn ‘ontvoerd’.”

Het ontvangende adres heeft meer dan 2.000 transacties ontvangen in ongeveer 3 jaar tijd, waarbij het bijna allemaal gaat om kleine hoeveelheden. De enige betalingen vonden meer dan twee jaar geleden plaats, waarbij de laatste een deelname aan de EOS-tokenverkoop was.

Daarnaast ontving het adres de afgelopen 12 maanden ook ten minste vier andere transacties met hoge transactiekosten.

Het Twitter-account FrankResearcher tweette het volgende:

“Het lijkt erop dat deze TX met een hoge vergoeding niet gerelateerd is aan de vorige en dit is gewoon toeval.”

Het is dus nog steeds niet geheel duidelijk wat er precies aan de hand is. We zullen jullie op de hoogte houden, zodra we meer informatie verkrijgen over deze vreemde cases.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!