Bitcoin miljardairs Winklevoss krijgen een eigen film

Een productiebedrijf van ex-medewerkers van Warner Bross, genaamd Stampede Ventures, is een samenwerking aangegaan met de gebroeders Winklevoss. Het doel is om een film te produceren van het bekende boek van Cameron en Tyler Winklevoss genaamd Bitcoin Billionaires. Dit meldde Dealine op 8 juni.

Het bekende boek Bitcoin Billionaires van de tweeling werd in 2019 geschreven door de Amerikaanse auteur Ben Mezrich nadat de Winklevoss tweeling Bitcoin (BTC) miljardairs werden.

De twee regisseurs Greg Silverman en Jon Berg zullen helpen bij het maken van de film. De twee staan bekend om hun werk bij Aquaman, Wonder Woman en Blockbuster.

Wie zijn de gebroeders Winklevoss?

De gebroeders Winklevoss staan erom bekend dat ze de eerste Bitcoin miljardairs ter wereld zijn. In 2013 onthulden de tweeling dat ze 120.000 Bitcoin bezitten, wat gelijk is aan 1% van alle Bitcoin die op dat moment in omloop was.

Cameron en Tyler Winklevoss hebben aan de Harvard Universiteit gestudeerd en samen in dezelfde klas als Mark Zuckerberg gezeten. Gezellig was het niet tussen de drietal, want ze sleepten hem voor de rechter omdat hij het idee van Facebook van hun zou hebben gestolen. De gebroeders kregen gelijk van de rechter en Facebook moest in 2008 65 miljoen dollar betalen.

De tweeling heeft daarnaast nog iets spectaculairs gedaan in 2008. Zo deden ze mee als roeiers aan de Olympische Spelen van 2008.

1xbit

De Winklevoss film

De film vertelt het verhaal van hoe de broers alles riskeerden en uiteindelijk ’s werelds eerste Bitcoin miljardairs werden.

Silverman gaf aan dat hij de tweeling al een lange tijd kent en zijn zoon Caleb het geluk had om tijdens zijn stage bij Winklevoss Capital een vroeg exemplaar van Bitcoin Billionaires te ontvangen. Beide lazen ze het boek tijdens een zomertrip binnen een paar dagen uit.

Toen we het af hadden, was het ons allebei duidelijk dat het opmerkelijke verlossingsverhaal van Cameron en Tyler, in combinatie met het meesterlijke schrijven van Ben, zich zou lenen voor een unieke film.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!