Bitcoin exchange-traded cryptocurrency zal volgende maand op Deutsche Börse’s Xetra vermeld worden

De in Londen gevestigde ETC Group zal later deze maand een Bitcoin exchange-traded cryptocurrency (ETC) op de elektronische handelsmarkt van Deutsche Börse, genaamd Xetra, vermelden. De exchange traded cryptocurrency (ETC), genaamd Bitcoin ExchangeTraded Cryptocurrency (BTCE) volgt de prijs van Bitcoin en wordt voor 100% ondersteund ondersteund door ‘fysieke’ Bitcoins.

Doordat ze fysiek ondersteund zijn, geeft elke BTCE-eenheid de houder een claim op een vooraf gedefinieerde hoeveelheid Bitcoin en biedt investeerders de mogelijkheid om deze in te wisselen voor Bitcoin. Voor elke eenheid van BTCE wordt Bitcoin opgeslagen. De hele ETC-structuur is gebaseerd op een transparant en verifieerbaar proces om ervoor te zorgen dat de herkomst van alle Bitcoins strikt gecontroleerd wordt.

Bron: HANetf
1xbit

Volgens een persverklaring die op 9 juni gepubliceerd werd, zal deze ETC worden gedistribueerd en op de markt worden gebracht via het bedrijf HANetf.

Volgens de aankondiging heeft de Duitse financiële toezichthouder, BaFin, BTCE in maart goedgekeurd en zien zij cryptocurrencies nu officieel als financiële instrumenten.

De verklaring luidt als volgt:

“Op 2 maart 2020 bevestigde BaFin, de Duitse toezichthouder, dat ze cryptocurrencies nu officieel als financiële instrumenten erkennen, een belangrijke stap in de officiële erkenning van de belangrijke rol die cryptocurrencies de afgelopen tijd op de wereldmarkten hebben gespeeld.”

Bradley Duke, CEO van ETC Group, zei het volgende in een verklaring:

“Met BTCE vervoeren we Bitcoin naar reguliere en gereguleerde financiële markten. Investeerders profiteren van de voordelen van handelen in en bezitten van Bitcoin door middel van gereguleerde beveiliging, terwijl ze de mogelijkheid hebben om Bitcoin in te wisselen als ze dat willen, ”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!