Bitcoin handelsvolume meer dan verdubbeld in Zuid-Afrika

Volgens de laatste gegevens van Coin.dance, is het Bitcoin (BTC) handelsvolume in de afgelopen maand in Zuid-Afrika meer dan verdubbeld op het peer-to-peer crypto-handelsplatform LocalBitcoins, met het hoogste volume sinds december 2017, tijdens de Bitcoin-bullrun.

Bron: Coin.dance

BTC is groot in Afrika. Nigeria staat bovenaan als het gaat om wereldwijde zoekopdrachten naar Bitcoin op Google, waarbij Zuid-Afrika, Ghana en Kenia de top 20 afronden, respectievelijk op de 4e, 5e en 17e plek.

Bron: Google Trends

Luno Exchange gaat ook uitbreiden in Afrika

Er kwam tevens gisteren een aankondiging naar buiten van Luno exchange dat zij Kenia, West-Afrika, Oost-Afrika en Ghana hebben geïdentificeerd als belangrijke gebieden om naar uit te breiden.

De algemeen directeur van Luno, Marius Reitz, zei dat Ghana en Kenia hoog op hun lijst staan, omdat het een markt is waar ze erg in geïnteresseerd zijn. De huidige pandemie heeft de uitwisseling echter belemmerd om naar de landen te reizen om met belangrijke belanghebbenden te spreken. Tot nu toe heeft het virus echter alleen maar een positief effect gehad op het handelsvolume van Luno, aangezien het verdubbeld is sinds de start van de pandemie.

Marius Reitz vertelde verder aan Bloomberg dat het platform nu vier miljoen gebruikers heeft, nadat het haar hoofdkantoren in Zuid-Afrika en Nigeria had uitgebreid en haar activiteiten in Zambia en Oeganda is gestart.

De Zuid-Afrikaanse rand daalt

De Zuid-Afrikaanse fiat-valuta, genaamd rand, is dit jaar 23% in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het bereikte onlangs een recordhoogte van vijf weken, in de verwachting dat de centrale bank de rente opnieuw zou verlagen. De Reserve Bank bevestigde de renteverlaging op donderdag om de economie nieuw leven in te blazen en verlaagde deze tot 3,75%. De centrale bank heeft de rente in de afgelopen twee maanden, na de uitbraak van het coronavirus, in totaal met 200 basispunten verlaagd.

Deze dalingen zijn echter goed voor de adoptie van cryptocurrencies in het land. De onzekerheid en het gebrek aan vertrouwen zorgt er voor dat mensen richting cryptocurrencies vluchten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!