Altcoin nieuws

Benelux Crypto Trading Room: Stellar (XLM) koers analyse

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

Vandaag hebben we weer XLM op het oog, na onze vorige analyse van de XLM koers hebben we een mooie pump meegemaakt en zijn we weer terecht op een gebied van interesse. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek XLM/BTC

XLM koers analyse 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Eind maart is de XLM koers gebottomed en we hebben vervolgens een move van 50% omhoog gemaakt. Na deze pump zijn we nu weer terecht gekomen op een key support: het 700 satoshi gebied.

Wat we ook zien is dat we een diagonale resistance hebben doorbroken. Soortgelijke patterns hebben in het verleden plaatsgevonden en vaak volgde deze door een pump. De RSI beweegt neutraal op dit moment, wel hebben we een potentiele trendline getekend en houden in de gaten of deze ook bij een 3e aanraking zal bouncen. De Mac-D ziet er bullish uit: na een tijdje in de bearish zone te hebben gezeten zijn we bezig met een bullish cross te maken. Ten slotte zien we wel een bearish cross wanneer we de EMA’s aanzetten: de EMA-50 valt onder de EMA-200.

Daggrafiek XLM/BTC

XLM koers analyse daggrafiek
Bron: TradingView

Als we op de daily kijken, en de fibonacci retracement over een wat ruimere periode nemen, zien we de longterm supports en resistances. Wat ons verder opvalt is een keurige trendline die sinds september 2019 wordt gerespecteerd. Ook zien we op de daily dat de EMA-200 een belangrijke rol heeft en de afgelopen maanden als sterke resistance heeft gediend, we naderen deze lijn nu weer.  De RSI lijkt overigens een trend te hebben gevormd en we zien dat we nu weer op die trendline terecht zijn gekomen. De Mac-D bevindt zich nog in de bearish zone maar de histogram begint er wel steeds bullisher uit te zien.

Verwachting short/mid- term:

De charts geven gemixte signalen af maar als we de indicatoren tegenover elkaar afwegen, zou er op de short-term een pumpje kunnen plaatsvinden. De EMA-200 (daily), de 800 satoshi zone, gevolgd door de 900 ( fib 0.236 daily) zijn de 3 resistances die we in de gaten houden. Mochten we de 900 zone ( fib 0.236 daily) doorbreken, en er een mooie daily close boven maken, is er weinig resistance tot aan de 1200 satoshi zone.

Mocht de huidige support het niet houden en we een 4hr close onder de 700 maken, verwachten we dat we de diagonale resistance (op de daily chart) zullen testen. Dat zou dan eventueel een mooie entry zijn.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN