Bitcoin Update

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers bereikt cruciaal punt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De maand april loopt bijna ten einde. Hoewel de coronacrisis nog verre van voorbij is lijkt de paniek in de financiële markten (voorlopig) verdwenen. Ook Bitcoin (BTC), de grootste en belangrijkste activa van de crypto-markt, laat al de hele maand april een positief koersverloop zien.

Ondanks de positieve ontwikkelingen in de prijs is het heel belangrijk om het totale plaatje niet uit het oog te verliezen. De enorme prijsdaling die we hebben gezien zorgt voor een grote prijsspanning in de koers. Het werkt als een elastiek. Als iets heel hard daalt kan het ook heel hard weer naar boven bouncen of ‘corrigeren’.

Ja, we zouden bezig kunnen zijn met een reversal en richting $10k en hoger kunnen bewegen, maar ook $6k en zelfs $5k levels zijn op dit moment nog niet uitgesloten. Om te kijken hoe we er nu voor staan en welke levels belangrijk zijn om de bullish trend te kunnen vervolgen, gaan we een blik werpen op de Bitcoin koers.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koerd 28-4
Bron: TradingView

Als we naar de 4-uur-grafiek kijken zien we dat Bitcoin een channel vormt en dat we onlangs een diagonale trendlijn gebroken hebben. Op dit moment zitten we tegen een belangrijk daily orderblock aan. Dit orderblock is gevormd tijdens een consolidatie gedurende de downtrend. Als we dit orderblock breken en er een hoge tijdsframe candleclose boven krijgen zou dat zeer bullish zijn.

Een alternatief scenario is dat we even erboven breken om vervolgens hard te dumpen. Dit doen grote partijen om liquiditeit op te halen (stoplosses triggeren van mensen die short zitten). Mochten we een daling zien gaan we wellicht de gebroken trendlijn opzoeken in combinatie met de onderkant van de channel. Mochten we dus nog een touch van de channel zien, wordt de channel ‘gevalideerd’ zoals dat zo mooi heet. Bovendien zit rond datzelfde prijsniveau een demand zone. Die ligt op 7.130-7.054 dollar.

1-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 28-4
Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar de 1-uur-grafiek is goed zichtbaar dat we aan het rangen zijn, zijwaartse prijsactie onder die grote resistancezone die we hierboven bespraken. Als we uit de range naar beneden uitbreken zal dat waarschijnlijk leiden tot een daling naar die confluence zone. Van daaruit kunnen we op zoek gaan naar eventuele long entries.

Mochten we uit de range naar boven breken met een korte wick, om vervolgens alsnog te dumpen kunnen we een short openen met meer confirmatie.

Conclusie

Kortom, het is belangrijk om het daily orderblock in de gaten te houden. Zo lang we onder deze resistance bewegen is er nog geen reden om in full-bull mode te zitten. Wees op dit moment voorzichtig met nieuwe posities openen, of nog beter: wacht af tot Bitcoin een kant heeft gekozen. Als Bitcoin eindelijk een kant kiest kan het namelijk vrij hard gaan.

Trade safe allemaal!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: CryptoCoinTalk TradingZone of klik op het logo hieronder om onze chat te joinen!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN