Bitcoin koers

Bitcoin (BTC) ‘staat er nu goed voor’ volgens Mike Novogratz

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, denkt dat steeds meer mensen bereid zijn om in cryptocurrencies te stappen en dat de Bitcoin (BTC) koers binnenkort een zetje in zijn rug zal krijgen. Dit zei hij in een interview met Melissa Lee bij CNBC op 21 april.

Ik zie dat steeds meer mensen beginnen met kopen en meer willen leren.”

Stimuleringspakket van $484 miljard

De voormalige hedgefondsmanager benoemde in het interview twee punten die volgens hem de Bitcoin koers gaan stimuleren tot nieuwe hoogtes. Het eerste punt is dat Amerika momenteel bezig is met het onophoudelijk drukken van geld, om de economische stimuleringspakketten van de overheid te financieren tegen de bestrijding van het coronavirus.

Het Amerikaanse Senaat heeft op 21 april weer een stimuleringspakket ter waarde van $484 miljard goedgekeurd om ondernemingen een helpende hand te bieden tijdens de coronacrisis. Dit is de derde poging die wetgevers al hebben ondernomen om de uitbraak te verlichten.

Vandaag hebben we nog een half biljoen dollar aan stimulans gehad. Gewoon geld dat aan bomen groeit en mijn moeder leerde me toen ik jong was dat geld niet aan bomen groeit.”

Bitcoin halvering

Wat voor effect de coronacrisis zal hebben is een discussie op zich waard. Novogratz noemde in ieder geval de Bitcoin halvering als het tweede punt waarom Bitcoin het goed zal doen. Het evenement zal rond 12-13 mei plaatsvinden en de mining beloningen halveren. Vanaf dat moment krijgen miners 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC.

De ironische timing van dit evenement kan uiteindelijk het verhaal van de digitale ‘veilige haven’ versterken, wat de prijsactie ten goede zou komen als de economie verzwakt. Volg de countdown hier!

“Mijn gevoel zegt dat Bitcoin de macro wind en de adoptie wind meekrijgt. Goud heeft zijn verhaal al, het zal dit jaar nieuwe hoogtepunten neerzetten, en dus denk ik dat dit een heel krachtig verhaal is.”

Mike Novogratz blijft Bitcoin toevoegen aan zijn stack

In een eerder interview met CNBC gaf Mike Novogratz aan dat hij een grote Bitcoin positie heeft en zijn stack blijft vergroten. Volgens hem is dit een geweldige tijd voor Bitcoin op lange termijn. Lees ons artikel hier!

We sluiten het artikel af met een leuk Bitcoin liedje waarin Mike Novogratz bullish is!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN