ConsenSys ontslaat 14% van haar personeel vanwege COVID-19

ConsenSys, de ontwikkelstudio gericht op Ethereum-projecten, heeft aangegeven dat het 14% van zijn personeel (of 90 werknemers) heeft ontslagen.

De vertegenwoordiger van ConsenSys gaf in gesprek met The Block aan dat de impact van het aanhoudende coronavirus de belangrijkste oorzaak is voor de ontslagronde.

In een verklaring aan Decrypt zei de oprichter en CEO van het bedrijf, Joseph Lubin, het volgende:

“Ik overwoog veel touwtjes waar aan we konden trekken om deze storm te doorstaan.”

In de verklaring zei het bedrijf dat het “net als de meeste van zijn collega’s, buitengewone onzekerheid in de markt ziet, waarbij bedrijven de prioriteiten opnieuw in evenwicht brengen en de tijdlijnen opnieuw evalueren. In een dergelijke omgeving moeten we wijzigingen aanbrengen om middelen te sparen en ons blijvende vermogen te waarborgen om onze klanten te ondersteunen, innovatie te stimuleren en het bredere ecosysteem te dienen.”

ConsenSys ging verder met:

“ConsenSys heeft vandaag de zeer moeilijke beslissing genomen om afscheid te nemen van 14% van het wereldwijde team. Deze manier van handelen is nodig om de missie van het bedrijf en de toewijding op lange termijn aan klanten te ondersteunen, die in veel gevallen op het bedrijf vertrouwen voor zeer belangrijke implementaties.

Alle belangrijke operationele aspecten van het bedrijf blijven behouden om de ontwikkeling en service van belangrijke producten en oplossingen te garanderen. ConsenSys blijft gefocust op een kernmissie om ontwikkelaars en ondernemingen in staat te stellen op blockchain gebaseerde producten te implementeren en te operationaliseren. Het bedrijf wordt aangemoedigd door de veerkracht van het Ethereum-netwerk en gedecentraliseerde finance, ondanks de ongunstige marktomstandigheden.”

ConsenSys heeft het personeelsbestand begin februari ook al met 14% gekort. Toen zei bedrijf dat het een ingrijpende herstructurering van zijn activiteiten ondernam omtrent ontwikkelings- en risicofinanciering. Deze stap nam ConsenSys omdat het externe financiering probeerde te verkrijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!