Google Cryptocurrencies

Google verwijdert 49 Chrome-browserextensies die zich voordoen als crypto-wallets

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Google heeft 49 Chrome-browserextensies verwijderd die zich voordeden als legitieme apps voor crypto-wallets. De browserextensies hadden de intentie om gevoelige informatie te stelen en crypto-wallets leeg te halen. Met dank aan onderzoekers van MyCrypto en PhishFort zijn deze 49 extensies ontdekt.

De extensies die zijn geïdentificeerd doen zich voor als bekende crypto-wallets-apps zoals Ledger, Trezor, Jaxx, Electrum, MyEtherWallet, MetaMask, Exodus en KeepKey. Volgens één van de onderzoekers lijken de 49 extensies erg op elkaar. Ze lijken dan ook samengesteld door dezelfde persoon of organisatie, vermoedelijk gevestigd in Rusland. Hij voegde toe:

“Hoewel de extensies allemaal hetzelfde werken, is de branding verschillend, afhankelijk van de gebruiker waarop ze zijn gericht.”

Alle gegevens die een slachtoffer, tijdens de configuratiestappen, invoert worden echter naar één van de servers van de hacker gestuurd De aanstootgevende extensies zijn binnen 24 uur verwijderd nadat ze bij Google waren gemeld.

“Er zijn ook gebruikers geweest die legitieme recensies schreven over het feit dat de extensies kwaadaardig waren, maar het is moeilijk te zeggen of ze zelf het slachtoffer waren van phishingfraude of de gemeenschap hielpen om deze niet te downloaden.”

Koppel verliest $2.500 aan Ripple (XRP)

Dat browserextensies gevaarlijk kunnen zijn, zagen we eerder al. Vorige maand bevestigde een koppel dat ze ongeveer 14.800 Ripple (XRP) zijn kwijtgeraakt door een Ledger-extensie op de Chrome browser te gebruiken.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ripple, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN