Koppel verliest $2.500 aan Ripple (XRP)

Een koppel heeft bevestigd dat ze ongeveer 14.800 Ripple (XRP) zijn kwijtgeraakt door een Ledger-extensie op de Chrome browser te gebruiken. De hoeveelheid Ripple is op het moment van schrijven ongeveer gelijk aan $2.500. Dit volgens een bericht dat de koppel op Reddit heeft geplaatst.

De koppel heeft de extensie gedownload in de Chrome Store en stuurde de hoeveelheid Ripple naar de browserextensie. In het Reddit bericht zei de koppel het volgende:

De enige ledger extensie in de Chrome Store is een met de naam ‘Ledger Wallet’ of ‘Ledger Live’. Het beweert afkomstig te zijn van Ledger.com ® of Ledger Official ® en ziet er in alle opzichten legitiem uit. Het had zelfs meer dan 70 positieve 4 / 5-sterren reviews.”

Na het downloaden van de extensie dien je een hardware wallet te selecteren. Vervolgens wordt er gevraagd om je wachtwoord in te vullen.

Ik voerde het wachtwoord in. Controleerde iedere letter dubbel en niet één keer dacht ik dat deze app niet legitiem was. Ik voel me zo stom.”

De app leek niet te werken, dus in plaats daarvan downloadde ze een vertrouwde wallet.

Ik zag dat onze 14.889.740739 Ripple van onze rekening is verdwenen. Het hele proces duurde minder dan 8 minuten.

De koppel heeft de diefstal bij de FBI en de lokale Britse fraude-afdeling gemeld. De oplichter van het account dat de tokens heeft gestolen, heeft momenteel meer dan 14 miljoen XRP-tokens (ongeveer $ 2,5 miljoen).

XRP Forensics

Valse Chrome-extensies van ‘Ledger Live’ worden gebruikt om wachtwoorden voor gebruikersback-ups te verzamelen. Accounts worden leeggemaakt en in de afgelopen maand zijn al meer dan 200K XRP gestolen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!