Bitcoin prijs nog steeds bearish volgens Silkroad oprichter

Volgens de oprichter van de darknet-marktwebsite Silkroad, Ross William Ulbricht, zal de Bitcoin (BTC) prijs mogelijk nog aanzienlijk dalen.

Na de lancering van Silkroad werd Ross Ulbricht een aantal maanden later gearresteerd en tot gevangenisstraf veroordeeld. Momenteel zit hij een levenslange gevangenisstraf uit voor het ontwikkelen van ’s werelds eerste online drugsmarktplaats waar ook met Bitcoin werd betaald. Echter bleef hij ondanks zijn gevangenschap af en toe met de buitenwereld communiceren.

Zo werd onlangs zijn Bitcoin analyse in een blogbericht gedeeld.

Bitcoin kan nog aanzienlijk dalen

Op 13 maart werd de cryptocurrency markt wakkergeschud. De Bitcoin prijs daalde naar het dieptepunt van het jaar: $3.782. Nu een maand later hebben we alweer een mooie comeback boven de de $7.000.

Zodra we kijken naar Ulbricht zijn visie op de Bitcoin koers, dan lijkt hij niet overtuigd. Volgens de populaire Elliot Wave Theory, zijn we nu op weg naar golf en zou de Bitcoin prijs nog aanzienlijk kunnen dalen.

We bevinden ons nu in de laatste golf (golf ⓒ) van de eerste bearmarkt van Bitcoin (de grootste tot nu toe).”

Bron: Medium

Ross Ulbricht gaf verder aan dat inschatten van de omvang en duur van golf II moeilijk en onnauwkeurig is.

In termen van duur, als golf Ⓒ zo lang duurt als golf Ⓐ, zal deze eindigen rond juni of juli 2020.”

Bitcoin prijs van $1.200

Volgens hem eindigen correcties echter vaak in het prijsbereik van de vorige vierde golf, ④ in dit geval 2014. Op dat moment bewoog de Bitcoin prijs tussen de $175– $1.240 en leidde dit tot een daling van maar liefst 86% en 94%. Een gelijkwaardige daling door golf II zou de BTC prijs laten dalen naar $2.800 dollar of $1.200 dollar.

Ross Ulbricht beëindigde zijn artikel met het volgende:

“Zoals eerder opgemerkt, zal het einde van golf II gepaard gaan met extreem pessimisme en mogelijk antagonisme ten opzichte van Bitcoin, vergelijkbaar met het extreme optimisme dat gepaard ging met het einde van golf I. Het zal kracht vergen om in zo’n omgeving te kopen, maar de beloningen als wave III brengt prijzen naar nieuwe hoogtepunten en zal het zeker waard zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!