BitMEX onderzoekers onthullen wie de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk financieert

De onderzoeksafdeling van cryptocurrency exchange BitMEX, heeft nieuws bekendgemaakt over wie de ontwikkeling van de open source software achter Bitcoin (BTC) financiert. Dit meldde BitMEX in een rapport op 28 maart.

Blockstream en Lightning Labs zijn volgens het rapport de blockchain bedrijven die de grootste bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Bitcoin. Aan de andere kant is het Bitcoin-onderzoeksbureau Chaincode Labs de grootste financiële supporter van de ontwikkeling van Bitcoin Core-software. De onderzoekers zeiden het volgende:

“We concluderen dat de situatie gezonder is dan in het verleden, met betrekking tot de beschikbaarheid van financiering, transparantie en de mate van verdeling onder financiers.”

De onderzoekers gebruikten openbaar beschikbare informatie en gegevens van de betrokken personen. Hiermee kan volgens de onderzoekers het meest uitgebreide beeld gegeven worden van de financiering van open source Bitcoin-ontwikkelaars.

Aantal gefinancierde Bitcoin Core-ontwikkelaars per bedrijf. Bron: BitMEX Research

BitMEX-onderzoekers keken ook naar activiteit in de Bitcoin Core-repository in een poging om de belangrijkste bijdragers te identificeren en hun financieringsbron te bepalen. Uit deze gegevens blijkt dat 11 van de 33 meest actieve BTC-ontwikkelaars onafhankelijk zijn, 7 worden betaald door Chaincode, 3 door Blockstream.

Financiering van top 33 BTC Core-ontwikkelaars. Bron: BitMEX Research

Conclusie

De onderzoekers van BitMEX kwamen tot de volgende conclusie:

Hoewel de financieringssituatie zou kunnen verbeteren, geven de gegevens naar onze mening aan dat het ecosysteem zich in een redelijk sterke situatie bevindt met betrekking tot de financiering van ontwikkelaars, op basis van statistieken zoals de verdeling van financiers en transparantie.”

Natuurlijk kan er ook vooruitgang worden geboekt bij de verdeling van financiering en Chaincode Labs is nu de duidelijke leider op het gebied van financiering van ontwikkelaars voor Bitcoin Core. Aan de andere kant is de financiering veel meer verdeeld dan in het verleden, zeker in vergelijking met de periode 2012-2014, toen er maar één belangrijke financier was, The Bitcoin Foundation.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!