President Donald Trump heeft een stimuleringswet van meer dan $2 biljoen goedgekeurd

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een stimuleringswet van meer dan $2 biljoen ondertekend, in een poging om de economische impact van het coronavirus te proberen in te dammen. Dit volgens een artikel dat gisteren op de Financial Times verscheen.

De ondertekening komt dagen nadat senaatsleiders en vertegenwoordigers van het Witte Huis een akkoord bereikten over de stimuluswet die verband houdt met het coronavirus. In die tijd keurde de Huis van Afgevaardigden de maatregel ook goed. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Het duurde 11 uur voordat de stemming rond was.

De wet, die ongeveer $2,2 biljoen zwaar is, is het grootste voorbeeld van stimuleringswetgeving in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

De nieuw ondertekende Coronavirus Aid, Relief & Economic Security Act, bevat maatregelen voor zowel bedrijven als individuen die getroffen zijn door de pandemie. Het biedt verbeterde bescherming tegen werkloosheid, hulpbetalingen aan huishoudens en een reddingsfonds van $500 miljard voor getroffen industrieën. Het wetsvoorstel kreeg ook kritiek tijdens het passeren van beide partijen over bepaalde bepalingen die uiteindelijk werden opgenomen.

“Voor $2,2 biljoen dollar zal deze rekening de dringend noodzakelijke hulp bieden aan de families, arbeiders en bedrijven van onze natie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!