Bitcoin koers

Gaat de Bitcoin koers ons opnieuw verrassen op 1 april?

Op 1 april 2019 begon een enorme rally in Bitcoin (BTC) die drie maanden duurde. In deze periode maakte de cryptocurrency een sprong van $3.000 naar $13.000. Zal 1 april 2020 hetzelfde resultaat opleveren?

April fools

Eind december 2018 zette Bitcoin een bodem neer op $3.100, en vervolgens bleef de munt het eerste kwartaal van 2019 in de buurt van deze koers. Vanaf 1 april (of April Fools Day) in 2019, brak de munt onverwachts naar boven uit, terwijl het overgrote deel een verdere daling voorspelden.

Op elk belangrijk weerstandspunt openden veel bearish traders shortposities, die alleen maar als brandstof fungeerde voor een krachtige opwaartse beweging, waardoor shorts gedwongen werden hun posities te sluiten, naarmate de Bitcoin koers steeg.

Het begin van de rally was het gesprek van de financiële wereld, met complottheorieën rond een enkel persoon die een enorme kooporder coördineerde op meerdere beurzen.

Andere theorieën waren onder meer handelsbots die nepnieuws oppikten dat de Bitcoin koers zich had verzameld over een Bitcoin rally, waardoor ze in paniek kooporders plaatsten, waardoor de prijs omhoog ging.

Hoe dan ook, het was een goede periode voor Bitcoin.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Het bekende Twitter-account, Income Sharks, vroeg zich hetzelfde af:

Nu April Fools Day om de hoek staat, rijst de vraag of dit een situatie is waarin Bitcoin de markt opnieuw voor de gek houdt, of was dit een éénmalige gebeurtenis?

De zaken zijn deze keer duidelijk anders, en hoewel de dag een geweldige kans is om luchtige grappen uit te halen met vrienden en familieleden, zijn markten op dit moment geen lachertje en de wereld ziet er een stuk minder rooskleurig uit met de COVID-19 pandemie.

Bitcoin heeft onlangs een historische, recordbrekende daling meegemaakt, samen met aandelen, goud en bijna alle andere activa, als gevolg van de economie en investeerders die zich schrap zetten voor de lange termijn gevolgen van het coronavirus en de daaropvolgende economische gevolgen.

Door deze gebeurtenissen is een plotselinge toestroom van substantieel kapitaal in een goed, afgezien van contanten, niet erg waarschijnlijk in de huidige economische omgeving.

De geschiedenis herhaalt zich echter vaak en markten zijn cyclisch, dus er is altijd een kans dat Bitcoin ons voor de gek houdt en op weg is naar nog een parabolische rally, voorafgaand aan de halvering.

Wat denken jullie? Gaan we nog een Bitcoin rally zien op 1 april? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie