Jack Dorsey blijft CEO van Twitter en dat is goed nieuws voor Bitcoin

Twitter heeft een akkoord bereikt met beleggingsbeheerder Elliott Management, waardoor Jack Dorsey zijn positie als CEO behoudt. Dit is echter ook erg goed nieuws voor de crypto en Bitcoin community.

De deal

Na het sluiten van de deal, waarbij een aandeleninkoop van $2 miljard mee gemoeid zal gaan, zal Elliott een zetel krijgen in de raad van bestuur van Twitter, meldde NBC op 9 maart.

Als onderdeel van de overeenkomst zal private equity-onderneming Silver Lake $1 miljard investeren in Twitter en ook een zetel in het bestuur krijgen. De raad van bestuur van Twitter blijft zoeken naar een derde bestuurslid.

Als reactie op de deal zei Dorsey, naar verluidt, het volgende:

“De investering van Silver Lake in Twitter is een groot teken van vertrouwen in ons werk en onze weg vooruit. Ze zijn één van de meest gerespecteerde stemmen in technologie en financiën en we hebben het geluk dat we ze hebben als onze nieuwe partner en als lid van onze raad.”

Het bestuur zal samen met zijn nieuwe leden een commissie vormen om een ​​opvolgingsplan met Dorsey te evalueren en aanbevelingen te doen over corporate governance. Een mogelijke verandering in het zicht van de nieuwe commissie is de verwijdering van het gespreide bestuur, en het is van plan zijn bevindingen tegen het einde van het jaar te delen.

Waarom zou Jack Dorsey weg moeten?

Eerder nam Elliott Management een aanzienlijk belang in Twitter en stelde vier genomineerden voor aan de raad van bestuur voor een drang naar verandering, waaronder Jack Dorsey die mogelijk als CEO vervangen kon gaan worden.

Elliott-oprichter, Paul Singer, was naar verluidt bezorgd over het feit dat Dorsey zijn aandacht verdeelde tussen zijn rollen als CEO van twee beursgenoteerde bedrijven, Twitter en Square, samen met zijn plannen om maximaal zes maanden per jaar in Afrika door te brengen, waarvan hij sindsdien heeft gezegd dat hij dat opnieuw zal evalueren.

Wapenstilstand

Als onderdeel van de deal van vandaag hebben Elliott Management en Silver Lake een standstill-overeenkomst getekend, waarbij elke verdere poging voor de verwijdering van Dorsey wordt stopgezet.

Patrick Pichette, bestuurslid van Twitter, zei dat het tijdelijke bestuurscomité zal worden opgericht om voort te bouwen op de gebruikelijke voortdurende evaluatie van het bestuur van de managementstructuur, hoewel hij ervan overtuigd is dat ze op de goede weg zijn met het leiderschap van Jack. Hij zei:

“Als bestuur beoordelen en evalueren we regelmatig hoe Twitter wordt beheerd, en hoewel onze CEO-structuur uniek is, is Jack dat ook en dit bedrijf ook.”

Support vanuit de community

In navolging van het nieuws over de mogelijke verwijdering van Dorsey, gaven enkele van de belangrijkste spelers in de crypto-industrie steun aan de CEO. Ethereum’s mede-oprichter Vitalik Buterin en Tesla CEO Elon Musk, die ook bekend staat om zijn actieve goedkeuring van crypto, wilden niet dat Dorsey zijn functie bij Twitter zou neerleggen.

Vitalik Buterin tweette:

Elon Musk tweette het volgende:

Buterin betwijfelde specifiek de competentie van een nieuwe potentiële CEO die Dorsey zou vervangen, en zei:

“Ik ook #StandWithJack. Twitter heeft zeker gebreken, maar Jack heeft het enorm beter gedaan dan dat ik verwacht / vrees van een, door een hedgefonds benoemde, CEO om hem te vervangen.”

Waarom is dit goed voor Bitcoin en crypto?

Jack Dorsey is een groot voorstander van Bitcoin en één van de meest zichtbare supporters. Door de implementatie ervan in de Cash-app van Square heeft hij één van de eenvoudigste manieren gecreëerd om Bitcoin te kopen en te houden.

Twitter financiert ook een team van ontwikkelaars die puur werken aan het verbeteren van het Bitcoin-ecosysteem. Als Dorsey zou worden afgezet, kunnen de gevolgen leiden tot een langzamere of verminderde acceptatie van Bitcoin.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!