Chilliz, het bedrijf achter Socios.com, gaat samenwerken met Chainlink

Sporttokenization-platform Chilliz (CHZ), het bedrijf achter Socios.com, heeft aangekondigd dat het samen gaat werken met blockchain-platform Chainlink (LINK) om real-time non-fungible token (NFT) creatie mogelijk te maken. Dit volgens een aankondiging die op 4 maart gedeeld werd.

Volgens het bericht is Chilliz van plan om gebruik te maken van de capaciteit van Chainlink om de uitvoering van smart contracts, op basis van real-world gegevens en evenementen, te activeren. Met deze functie kunnen partners in realtime NFT’s minten, op basis van gegevens die veilig worden verstrekt door het netwerk van Chainlink.

Met deze integratie kan Chilliz NFT’s maken die reageren op de real-world en daarnaast kan het limited edition-verzamelobjecten minten om realtime evenementen te herdenken. Het bedrijf legt uit dat het bijvoorbeeld mogelijk zou zijn tokens te minten wanneer een voetballer een hattrick scoort tijdens een wedstrijd.

Alexandre Dreyfus, CEO en oprichter van Chiliz & Socios.com zei het volgende:

“NFT’s zullen de sleutel zijn voor het uitbreiden van het nut van $CHZ in 2020 en daarna.

We hebben al een geweldig aantal partners en zullen er in de loop van het jaar nog veel meer toevoegen, waardoor er meerdere mogelijkheden ontstaan ​​om gelicentieerde verzamelobjecten met beperkte oplage te minten.

De Chainlink-integratie stelt ons in staat om in realtime te reageren op echte sportevenementen, waardoor we NFT’s met beperkte beschikbaarheid kunnen minten op momenten die niet kunnen worden voorspeld of nagemaakt, waardoor deze tokens echte verzamelaarswaarde krijgen.”

Chilliz is een sporttokenization-platform dat al deals heeft getekend met grote voetbalclubs, zoals FC Barcelona, ​​Juventus, Paris Saint-Germain, Atlético de Madrid, Galatasaray, A.S. Roma, CA Independiente, West Ham. Bovendien richt het bedrijf zich dit jaar ook op 50 andere partners in sport, esports en entertainment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!