Goudprijs behaalt record verlies, terwijl Bitcoin stabiliseert

Bitcoin (BTC) had een moeilijke week en bereikte een maandelijks dieptepunt, maar de goudprijs zag de grootste dagelijkse valpartij in meer dan zeven jaar. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Volgens de laatste grafieken, van XAU / USD op 29 februari, zag het kostbare metaal de ergste daling per 24 uur sinds 2013.

Goudprijs
Bron: TradingView

In de afgelopen vijf dagen is goud grotendeels bezweken aan de uitverkoop die de traditionele markten beïnvloedde als gevolg van de aanhoudende uitbraak van coronavirus. Tussen 24 en 29 februari verloor XAU / USD in totaal 7,3% voor een lichte rebound.

De fragiele prestaties stellen goud ongeveer op gelijke voet met “digitaal goud”, Bitcoin, waarvan de wekelijkse verliezen momenteel ongeveer 9% bedragen.

Terwijl goud standvastig bleef in een kelderende aandelenmarkt, hadden de voorstanders reden tot feestvieren. De voorstander van goud en scepticus van Bitcoin, Peter Schiff, maakte eerder deze week van de gelegenheid gebruik om, degenen die geloofden dat BTC als een veilige haven kon fungeren, belachelijk te maken.

Na de ommekeer van Goud, bleef Schiff overtuigd in de belofte van goud, terwijl hij zei dat deze drop “zeer zeldzaam” was.

Hij tweette het volgende op vrijdag:

“De gouddaling van 4% van vandaag is een zeer zeldzame beweging op één dag. Maar het gebeurt af en toe. Een daling van 4% in @Bitcoin is echter vrij gebruikelijk, wat vaak dagelijks veel lager daalt. De beweging van vandaag maakt de waardestatus van veilige haven of de langetermijnopslag niet ongeldig.”

De ellende op de aandelenmarkt blijft ondertussen bestaan, ​​nadat de Dow Jones woensdag een recordverlies had geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!