FBI zegt dat ruim $144 miljoen aan Bitcoin is betaald aan ransomware-hackers

Een recente presentatie van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation, of FBI, laat zien dat ransomware-hackers sinds 2013 enorme hoeveelheden Bitcoin (BTC) hebben opgeëist.

Tussen oktober 2013 en november 2019 betaalden slachtoffers ongeveer $144 miljoen aan BTC aan ransomware-hackers, gaf FBI-supervisor, Joel DeCapua, aan op de RSA-conferentie van 24 februari.

Wat is ransomware?

Tijdens een ransomware-inbreuk nemen criminelen de controle over van een computersysteem van een persoon of entiteit en eisen betaling, vaak in BTC, om het systeem weer te ontgrendelen.

DeCapua merkte op dat bijna alle ransomware-betalingen in Bitcoin worden verzonden en dat het cijfer geen andere gerelateerde verliezen omvat die slachtoffers hebben geleden.

FBI neemt de controle terug

Als onderdeel van de presentatie op de RSA-conferentie, genaamd “Feds Fighting Ransomware: How the FBI Investigates and How You Can Help,” sprak de overheidsinstantie diepgaand over de ransomware-scene.

Een in China gevestigd virus, dat bekend staat als Ryuk, vergaarde ongeveer $61 miljoen, het grootste aantal in één jaar, terwijl Crysis, ook bekend als Dharma, gedurende drie jaar ongeveer $24 miljoen vergaarde.

Het bureau vond ook een complex ecosysteem op het dark web, inclusief aannemers voor het bouwen van de virussen en affiliate-type programma’s die opbrengsten aanbieden aan degenen die betrokken zijn bij bepaalde operaties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!