Ethereum koers

Deribit lanceert dagelijkse opties op Ethereum

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De voorheen in Nederland, maar nu op Panama gebaseerde derivatenbeurs voor cryptocurrencies Deribit heeft dagelijkse opties op Ethereum (ETH) gelanceerd. Het platform heeft gisteren het nieuws op Twitter aangekondigd.

Het nieuwe product zal strike price intervallen van $5 hebben en kan elke 24 uur, voorafgaand aan de vervaldag, om 08:00 UTC worden verhandeld. Ze hebben een levensduur van twee handelsdagen op het moment van introductie.

Vanaf 19 februari zal de beurs ook de tick grootte voor alle Ethereum-opties verminderen van de huidige 0,001 ETH naar 0,0005 ETH, zei Deribit CMO Andras Caron.

Deribit heeft in eind maart 2019 opties met een langere looptijd op Ethereum gelanceerd. Sindsdien heeft de beurs volgens Skew Markets een gemiddeld dagelijks volume van $1,9 miljoen verhandeld.

De volumes zijn dit jaar sterk gestegen op de beurs door de toegenomen prijsactiviteit op de Ethereum-markt. Op 13 februari werd een recordvolume van $13 miljoen geregistreerd. Deribit is hierdoor nog steeds de leider als het gaat om optievolume. Vanaf 28 januari was Deribit goed voor bijna 90 procent van het wereldwijde volume, volgens Skew.

De laatste beslissing om dagelijkse ETH-opties te lanceren komt twee weken nadat de dagelijkse Bitcoin-opties live zijn gegaan, en zou meer gebruikers naar de beurs moeten sturen, met name van daghandelaren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN