Bitcoin

Onderhoud Bitfinex mogelijke reden voor Bitcoin stijging?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen is de Bitcoin (BTC) koers gisteren binnen een paar minuten ruim 4% gestegen. Dit terwijl de grote crypto-beurs Bitfinex bezig was met gepland onderhoud, net voordat de pump begon.

Maar waarom zou de downtime van het platform tot zo’n beweging leiden? Laten we eens kijken wat dit betekent voor de Bitcoin koers in de komende dagen.

Bron: TradingView

Nadat de Bitcoin prijs dit weekend boven $10.000 kwam, viel de toonaangevende cryptocurrency snel terug onder het psychologische niveau.

De dagelijkse kaars van eergisteren sloot zich als een bearish engulfing-kaars, wat meestal aangeeft dat er binnenkort extreme bearish prijsactie volgt.

Het sluiten van de kaars kan echter een nepbeweging geweest zijn die is ontworpen om handelaren te misleiden om een ​​short positie in te nemen, om vervolgens worden geliquideerd tijdens het geplande onderhoud van Bitfinex.

Het idee is dat handelaren, die verdere dalingen verwachtte, shortposities zouden hebben geopend en die posities konden ze niet sluiten omdat het platform niet beschikbaar is vanwege onderhoud.

Kort nadat Bitfinex down ging, begon de Bitcoin koers omhoog te schieten, en brak het weer door de $10.000 heen.

Terwijl een short squeeze aan de gang is, dreigt een mogelijke long squeeze aan de andere kant. Als de bulls niet in staat zijn om de bearish traders volledig uit hun posities te persen, kan er een vergeldingsactie in de komende dagen komen.

Dat Bitcoin terug is boven de $10.000 is echter zeer belangrijk en, als de Bitcoin-prijs het niveau kan houden, kan er een bullmarkt ontstaan ​​en zullen bears uiteindelijk worden gedwongen om van kant te wisselen.

Wat denken jullie? Was dit de reden van de stijging? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN