Verenigde Arabische Emiraten

VAE gaat blockchain gebruiken in gezondheidszorg

Het ministerie van Volksgezondheid en Preventie (MoHAP) van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft samen met het ministerie van presidentiële zaken, Dubai Healthcare City en andere relevante autoriteiten een, op blockchain gebaseerd, platform voor de opslag van gezondheidsgegevens gelanceerd. Dit volgens een artikel dat op zondag 2 februari op de website van The Emirates News Agency geplaatst werd.

Volgens het artikel wil het blockchain-gebaseerde platform de efficiëntie van MoHAP en de slimme gezondheidsdiensten van andere gezondheidsinstanties verbeteren. Het zal gebruikers helpen in de zoektocht naar gezondheidsfaciliteiten en het gelicentieerde medische en technische personeel te stroomlijnen, evenals informatie vergaren over toeleveringsketens voor medicijnen.

Volgens Dr. Lubna Al Shaali, de directeur van de afdeling Volksgezondheidsbeleid, zal het nieuwe blockchain-platform voor gegevensopslag helpen een onveranderlijke, gedecentraliseerde en gecodeerde database te beveiligen met een hoog beveiligingsniveau om de geldigheid en betrouwbaarheid van gegevens te verifiëren.

Volgens de plannen van het ministerie om kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidsdiensten te introduceren, zal het platform ook hier ook gebruik van gaan maken.

Dr. Amin Hussein Al Amiri, assistent-onderstaatssecretaris van het beleid en de vergunningen van het ministerie van Volksgezondheid en Preventie, zei het volgende:

“De op AI gebaseerde projecten zullen een sleutelrol spelen bij het verbeteren van de mogelijkheden van gezondheidszorgdiensten en het bieden van slimme medische oplossingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN