Tone Vays: Bitcoin moet meerdere dagen boven $9.000 blijven

In de laatste aflevering van zijn YouTube-serie Trading Bitcoin van 28 januari zei Tone Vays dat hij, ondanks het stijgende koersmomentum van de afgelopen week, nog niet optimistisch was over Bitcoin (BTC).

Hij zei:

“Ben ik klaar om een ​​bullmarkt aan te kondigen? Nee.”

Beroemd van zijn overenthousiaste prijsvoorspellingen, waarschuwde Vays half januari dat de markt gemengde signalen gaf en dat BTC / USD lager zou kunnen dalen dan $8.100.

Destijds lag het, volgens Vays, aan het BitMEX-financieringspercentage. Nu, net als toen, is het financieringspercentage “in het voordeel van de bears”, maar niet in de mate waarin dat ooit het geval was.

Niettemin concludeerde Vays dat de koers zich boven de $9.000, en het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde, meerdere dagen moeten vasthouden om hem te overtuigen van een bullish trend.

“Als we terugvallen onder het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde, dan houdt de dubbele top aan,” zei hij, verwijzend naar Bitcoins vorige stijging boven $9.000 rond 17 januari.

Binance CEO is bullish

Niet iedereen deelde het gevoel van kwetsbaarheid. In een tweet op dinsdag spoorde Changpeng Zhao, CEO van crypto-beurs Binance, zelfs volgers aan om prijsvoorspellers te mijden die lagere niveaus voorspelden voor BTC / USD.

Zhao schreef:

“Dit is het moment om mensen te ontvolgen die de afgelopen maanden BTC tot $5.000 hebben voorspeld, en BTC tot $1.000 een jaar geleden.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!