CryptoMichaël: Gaat Bitcoin deze trend doorzetten?

Een week vol hectiek, mede veroorzaakt door de Verenigde Staten en Iran. Deze hectiek zorgde voor volatiliteit op de markt en een uitbraak van Bitcoin (BTC) naar $8.500. Zal dit door gaan zetten of is het een trap? Laten we kijken naar de grafieken.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin daggrafiek
Bron: TradingView

Een mooie opwaartse uitbraak, zoals in de grafiek te zien is. De koers sprong op van $6.900, waarna het cruciale gebied tussen $7.600 en $7.800 doorbroken werden en een doorgang naar $8.400 bewerkstelligd kon worden. Echter, de prijs kon niet door de $8.400 heen komen en is op dit moment aan het consolideren.

Is dat een slecht teken? Nee, de koers gaat in ‘waves’ en het zou derhalve alleen maar gezond zijn als er een test van het groene gebied komt, voordat de koers door gaat. Hierdoor worden er nieuwe steunniveaus aangeboord, welke weer voor kracht opwaarts kunnen zorgen.

Al met al, een mooie uitbraak uit het neerwaartse trendkanaal en een mooie uitbraak boven $7.600.

Totale Marktkapitalisatie Crypto

Totale marktkapitalisatie crypto
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto laat zien dat het paarse gebied steun is geworden in de afgelopen maand. Een belangrijk niveau, aangezien dit ook het consolidatie niveau in april van 2019 was.

Helaas heeft de totale marktkapitalisatie nog geen uitbraak naar boven gevonden (en doorgaans is deze grafiek wat ‘mooier’ getekend dan Bitcoin en geeft daardoor een beter beeld), maar het lijkt er op dat het een kwestie van tijd is. Belangrijk wordt of $195 miljard een mooi steunniveau wordt voor doorgang of dat het wederom $180 miljard gaat worden. Een uitbraak naar boven zal als koersdoel $250 miljard hebben.

Totale Altcoin Marktkapitalisatie

Altcoin marktkapitalisatie
Bron: TradingView

Op deze grafiek is ook te zien dat de koers gereed is voor een uitbraak. Daarnaast valt ook de vergelijking te zien met de periode in Januari/Februari van het jaar 2019. In die periode daalde de marktkapitalisatie onder het niveau van $49 miljard, om vervolgens terug te spring en een opgaande koers in te zetten (een zogenaamde trap).

Eenzelfde grafiek is er nu gaande. Een duidelijke test van het $52 miljard niveau en een daling onder het $59 niveau, welke nu weer steun lijkt te zijn voor een eventuele opwaartse koersbeweging.

Mocht de koers uitbreken naar boven, dan is het level van $78 miljard interessant om naar te kijken.

Scenario 1. Bitcoin

Bitcoin analyse 1
Bron: TradingView

Het meest aannemelijk is een scenario met consolidatie. Het lijkt mij niet voor de hand liggend dat de koers doorgang gaat vinden richting de $9.500 (althans, in één ruk), waardoor een mogelijke test van het vorige weerstandsniveau noodzakelijk is.

Dit gebied ligt tussen $7.600 en $7.800, welke ook correspondeert met een CME gap (gaten in de grafiek van de futureshandel op Bitcoin). Deze gaps worden vaak gedicht, voordat een koers doorgang vindt.

Hierdoor lijkt een consolidatie van 7-14 dagen normaal in dit gebied en daarmee ook een test van het steunniveau. Doorbraak van $8.400 zal overigens de deur open zetten voor $9.500, dus dit niveau is wel interessant om in de gaten te houden.

Scenario 2. Bitcoin

Een ander scenario zou een bearish scenario zijn.

Bitcoin analyse 2
Bron: TradingView

Hierbij komen we terug bij het cruciale niveau rond $7.600 en $7.800. Mocht Bitcoin hier geen steun vinden, dan ben ik geneigd om te kijken richting $6.000, want we kunnen dan spreken van een trap.

Vrij simpele weergave van de grafiek. Mocht er geen steun gevonden worden, dan zie ik een daling richting $7.000 weer voor de hand liggend om vervolgens een verdere daling neer te zetten met negatieve S/R (support/resistance) flips.

Bedankt voor het lezen en happy trading!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!