Spanningen tussen Amerika en Iran zorgen voor Bitcoin stijging

Bitcoin (BTC) is de laatste dagen aan het stijgen, te midden van verhoogde geopolitieke onzekerheid tussen Amerika en Iran, en zou snel boven de belangrijkste weerstand kunnen uitkomen op $7.580, wat een bullish break-out op korte termijn bevestigt. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De topcryptocurrency wordt momenteel verhandeld tegen $7.550, wat een winst van ongeveer 1,5% op een 24-uurbasis vertegenwoordigt, volgens de laatste gegevens van TradingView.

Geopolitieke spanningen kunnen Bitcoin laten stijgen

Opmerkelijk is dat de cryptocurrency steeg op een dieptepunt van $6.850, nadat de VS een luchtaanval op de internationale luchthaven van Bagdad lanceerde, waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood. Hierdoor liepen de spanningen tijdens het weekend verder op, waarbij de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, wraak beloofde en president Trump Teheran waarschuwde voor vergeldingsacties.

Door deze spanningen bereikte Bitcoin eerder vandaag zijn hoogste punt in twee weken van $7.580 en denken velen in de beleggersgemeenschap dat de spanningen tussen Amerika en Iran de Bitcoin koers zal aanwakkeren.

Mike Novogratz tweette het volgende op zondag:

“Hoe meer ik deze Iraanse situatie analyseer, hoe meer bullish ik op goud en BTC word.”

De mening van Novogratz ondersteunt de populaire handelaar Holger Zchaepitz, die verwacht dat Bitcoin en goud blijven stijgen door de spanningen in het Midden-Oosten. Hij zei het volgende:

“Het lijkt erop dat niet alleen goud, maar ook Bitcoin zou profiteren van stijgende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Cryptocurrency-sprongen> 3% naar $7500.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!