Burger King in Venezuela gaat Bitcoin accepteren

Burger King is gestart met het accepteren van Bitcoin (BTC) -betalingen in Venezuela, via een partnership met betalingsprovider Cryptobuyer. Dit werd bevestigd in een tweet die op 30 december geplaatst werd.

In de tweet staat dat de fastfoodketen in het Sambil-gebied van Caracas nu Bitcoin, samen met altcoins Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) en Dash (DASH) als stablecoin Tether (USDT) accepteert. De planning is dat er in totaal 40 locaties gaan volgen in 2020, volgens een blogbericht van Dash.

Cryptobuyer is een in Panama gevestigde cryptocurrency-gateway startup die ook een vloot van Bitcoin-geldautomaten beheert. Het biedt conversie van cryptocurrency-fondsen voor bedrijven, die het vervolgens uitbetaalt in fiat-valuta.

“We zijn verheugd onze commerciële alliantie met @BurgerKingVE aan te kondigen,” aldus Cryptobuyer.

Venezuela blijft lijden onder grote economische onrust, wat aanleiding geeft tot inspanningen om het gebruik van cryptocurrency te stimuleren. De overheid heeft grenzeloze betaalmethoden gemeden en zware beperkingen opgelegd aan de toegang tot vreemde valuta.

In plaats daarvan is Petro, de zeer controversiële, door de staat gesteunde cryptocurrency, het officiële wapen bij uitstek om de crisis te bestrijden. Zoals wij eerder schreven, is Petro nu de enige valuta die wordt geaccepteerd voor sommige essentiële services, zoals paspoorten.

De experimenten van Burger King met Bitcoin zijn in het verleden niet echt van de grond gekomen. Verschillende initiatieven in Rusland en Europa bleken van korte duur te zijn en acceptatie verdween snel na de lancering. We zijn benieuwd of deze samenwerking hetzelfde lot gaat zien. We hopen in ieder geval op een daverend succes!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!